TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

To The Rats And Wolves - Neverland

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, юли 09, 2015 0 коментара

Стилът: Metalcore/Post-Hardcore/Electronic
От/Год: Германия, 2015
Лейбъл: Karma Records
Отнема: ~35 минути


TTRAW са от новото поколение на германската метълкор и пост-хардкор сцена и имат много близко звучене до групи като Eskimo Callboy и His Statue Falls. Ярък имидж, метълкор, пост-хардкор, електроника, крещящи вокали и мелодични, почти поп-припеви - това е събрано в "Neverland", който има с какво да се хареса на феновете на стила.

Като изключим няколко наистина свежи и готини попадения като хитовата "Blackout", "Suburban Romance" и свежият транскор "Kill the DJ" (в който се включва и Sushi от Eskimo Callboy), албумът не впечатлява с нещо кой знае колко открояващо се, но поне аз отдавам това на сравнителната неопитност на бандата. Така например "Roadsick", "Wild at Heart" и "Schoolyard Warfare" са много готини песни с голям потенциал, само че точно когато въпросният потенциал се е насъбрал и има нужда да избухне, това просто не се случва. "Revolution" и "Dead by Dawn" пък са доста посредствени и безинтересни, а хубава идея във финалната "Ghost" така и не стига доникъде и по някое време песента просто свършва. Така и тя влиза в графата "можеше и по-добре".

"Neverland" не е лош, а на TTRAW много им личи, че тепърва им предстои бъдеще. Много пъти съм виждал групи с такъв потенциал и на някои просто им отнема малко повече време да го разгърнат напълно. Ако пичовете още малко се ориентират какво точно искат да свирят - транскор, модерен мелодет, поп метъл, или нещо друго, може би ще им е по-лесно да намерят правилната формула за себе си. Защото в момента звучат така, сякаш много бързат да реализират всичките си идеи наведнъж, в един албум.
 
+ + + + +
Свежа смесица от метълкор, пост-хардкор, електроника, MMDM и дори поп-метъл.
Подобна готина електроника трябва да се използва по-смело.
Изненадващо добри чисти вокали.
Няколко хитово звучащи парчета.

- - - - -
Лесно забравим като цяло (с малки изключения).
Недоразвит потенциал в близо половината песни.
Огромни прилики с Eskimo Callboy, които нямат нужда от копия.

IF YOU LIKE
Eskimo Callboy, His Statue Falls, I See Stars, Abandon All Ships и др.

Автор: Stahley
[6/10]

0 Response for the "To The Rats And Wolves - Neverland"