TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Kandia - All Is Gone

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, май 23, 2013 0 коментара

Стилът: Alternative Rock/Metal/Electronic
От/Год: Португалия, 2013
Лейбъл: -
Отнема: ~42 минути


Преди сайтът да стартира се чудехме дали изобщо да пишем за известни банди, или да представяме само нови имена. Накрая решихме да пишем и за двата типа групи, но тъй като напоследък материалите за известни банди взеха превес, днес ще ви представим една не толкова известна, но много талантлива млада португалска група, чието свежо звучене като нищо ще я изпрати в списъка на известните. Но докато засега можем само да гададем дали това ще стане, вече няма нужда да гадаем как ще звучи вторият им студиен албум, защото той вече е пред нас.

Kandia правят алтърнатив рок/метъл с електронни елементи, тежки китари и женски вокали. Звукът им е модерен и много свеж, като половината от тази свежест идва от изключително приятните вокали на изключително приятната вокалистка Ния Круз. На първо слушане, докато сме още в период на търсене на асоциации с по-популярни имена, можем да кажем, че Kandia притежават метъл заряда на Lacuna Coil, електронните елементи на Nemesea и зарибяващата мелодичност на Evanescence. След време обаче яркостта на тези влияния избледнява и се усеща, че Kandia правят нещо свое, без да се опитват да подражават на по-доказаните си колеги в жанра. Идеално доказателство за това е сингълът "Scars", който е най-хитовия (и най-електронизиран) трак в албума. Подобен модерен, футуристичен облик притежават заглавната "All Is Gone", мрачните "Done With You" и "Deviant", както и съчетаващата тежки китари със запомнящ се припев "Everything You Say". А като говорим за запомнящи се припеви, не можем да подминем и "Our Final Day".

Накланянето на везните в другата посока идва най-вече от факта, че някои песни в албума звучат малко еднообразно. Почти чисти поп-парчета като закриващата "Bother", безмислената интерлюдия "Noise" и наличието на някои не особено дълбоки текстове пък говорят за това, че Kandia имат още накъде да узряват като група. Но отавяйки всичко това настрана, "All Is Gone" е албум, който ще изненада повече от приятно всеки фен на съвременния мелодичен метъл с женски вокали и ниско настроени тежки китари. Ако сте такъв - послушайте ме, доверете ми се и дайте шанс на Kandia. Ако не за мен - направете го поне заради чудесните данни на вокалистката им Ния! Гласовите, имам предвид. Мръсници, знам какво си помислихте!
 
+ + + + +
Вокалистката Ния Круз има страшно привлекателен глас и тембър.
Модерен, често футуристичен саунд, с ниски тежки китари и електронни елементи.
Зарибяващи припеви и голям брой хващащи ухото, хитови мелодии.
Резултатът е повече от добър, особено имайки предвид ограничения бюджет за албум и клип.   

- - - - -
1-2 парчета, без които можехме да минем, ама карай.
Някои не толкова оригинални текстове, открояващи се на фона на добрите такива.
Разни прилики с разни банди.

IF YOU LIKE
Lacuna Coil, Evanescence, Nemesea, All Ends, We Are The Fallen и др.

Автор: Stahley
[7/10]

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Kandia - All Is Gone"