TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Слот - Шестой

Posted by Today's Metal Crew On петък, ноември 15, 2013 0 коментара

Стилът: Alternative/Nu Metal
От/Год: Русия, 2013
Лейбъл: M2BA
Отнема: ~52 минути


Имаше един период, в който руската група Слот стана доста известна дори извън границите на родината си, въпреки своите текстове на неразбираемия за повечето големи пазари руски език. Подозирам, че основна роля в получаването на тази известност изигра вокалистката им Nookie, която бе обявена от списание "Revolver" за една от на-сексапилните жени в хард рока преди няколко години. Групата има учудващо много фенове и у нас, но май дори те трудно ще се сетят за нещо наистина запомнящо се, издадено от Слот след "Тринити" и по-специално след страхотния хит от 2007-ма "Мёртвые Звёзды".

Уви, от няколко години насам Слот стават все по-безлични, безидейни и безинтересни, и от пълен провал вече ги спасяват само по 2-3 парчета на албум. За пример, повечето песни в "Шестой" звучат така, сякаш в групата просто са решили да не си дават зор и директно да запишат първите идеи, които им хрумнат в студиото. На Nookie пък изглежда вече ѝ е съвсем все едно, защото е загърбила някогашните си, предизвикващи завист женски крясъци и вече просто кряка болезнено ("Побег", "Бой"). На останалите явно също не им дреме много, щом в албума са оставени повече от компромисни (и често посредствени) песни като "Хиромантия", "Ракета для поэта", "Поколено", "Скачать бесплатно", "Просточеловек" и дори сдобилата се с официално видео "Ангел и демон". Положението бива спасено от "олимпиадния" трак "Сочи", красноречивата ню метъл тупалка "Old School" и подобната ѝ "Тру". В графата "бива" пък попадат сингълът "Если", леко объркващата "Три сестры" и нелошата балада "Качели".

Не обичам да казвам това изречение, но... тази група вече не е това, което беше. И в случая това не е хубаво. И преди съм казвал, че съм винаги с две ръце "за" развитието и "против" тъпченето на едно място, но когато в процеса на развитие изгубиш идентичността си в такава голяма степен, това хич не е гот. Слот постепенно се превръщат в не особено добри последователи на "западните" си колеги, олекотявайки звука си за пореден път и забравяйки звученето, благодарение на което някога станаха интересни на света. Затова в общи линии на "Шестой" в момента могат да се израдват или много заклети фенове на групата, или хора, които за пръв път чуват ню метъл на руски. За останалите - хич не гарантирам.

+ + + + +
Където се чува старото звучене - там са и най-силните моменти в албума.
Във върхова форма или не - не можеш да сбъркаш гласа на Nookie.
Разнообразно звучене - от ню метъл до поп рок и от алтърнатив до пънк.

- - - - -
Групата все повече губи идентичността си и умението си да пише интересен материал.
Nookie изобщо не звучи добре в този албум - явно не е във форма.
Повече от половината материал в албума влиза по графите "скучен", "компромисен" и "посредствен".
Неочаквано гаден (или липсващ) китарен звук в някои песни.

IF YOU LIKE
Tracktor Bowling, Atakama, Amatory, Exilia, Otep, Kittie и др.

Автор: Undepth
[4/10]

Categories: , , , ,

0 Response for the "Слот - Шестой"