TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven [...] vol.2

Posted by Today's Metal Crew On сряда, ноември 13, 2013 1 коментара

Стилът: Alternative/Groove Metal
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Prospekt Park
Отнема: ~40 минути


Нямам против 5FDP да издават алубми всеки месец, но ми се струва, че накрая просто няма да имат достатъчно идеи и ще се превърнат в AC/DC-то на жанра си, правейки един и същ албум с 12 приличащи си песни, които пък приличат досущ на тези от предишния им албум. Но както при AC/DC, така и при 5FDP феновете просто харесват това, което правят любимците им и искат още от същото. Разликата е, че 5FDP са все още млада банда и че свирят в напълно различен период на развитие на музикалната индустрия, където ако не се развиваш и надскачаш всеки път - загиваш. А когато издаваш два албума в една година, задължително трябва да имаш с какво да ги напълниш.

Очевидно е, че TWSOHATRSOH-V2 прилича на тазгодишния си предшественик по всички показатели - от обложката до материала зад нея. Това до голяма степен обезсмисля издаването му, защото целият този материал можеше да бъде събран в едно deluxe издание, но като имаме предвид замрелия музикален пазар е разбираемо, че 5FDP искат да изкарат някой и друг допълнителен долар. 

Сигурно ви звуча много разочарован и разстроен, но не е така. Дори съм доволен, че имам още 5FDP за слушане! Просто тази втора част е откровено по-слаба от първата и прилича по-скоро на албум с b-side тракове. Енергията е тук, звученето е тук, мощта е тук - но всичко в този албум вече сме го чували. Дори най-ударните и здрави парчета като "Here To Die", "Let This Go", "Wrecking Ball" и "Cradle to the Grave" звучат адски познато, а баладичните "Battle Born" и "Cold" са болезнено грозни примери за самокопиране, защото бях готов да се обзаложа, че вече съм ги чувал и в предишните 4 албума на групата.

Убеден съм, че и от тази част на TWSOHATRSOH ще излязат много концертни хитове (виж ударните парчета горе), но май това вече не е достатъчно за 5FDP. Да, ужасно харесвам тази група и уникалната енергия, с която ме зарежда музиката ѝ, но на 5FDP просто им е време да покажат, че могат и повече, защото иначе ще разчитат, че и те могат да бъдат като AC/DC, Manowar и Disturbed (все банди, които харесвам, да не се засегне някой) и ще издават "просто добри" и еднакви албуми до откат. И докато има кой да ги купува.

+ + + + +
Както винаги супер енергичен, агресивен, разкуфяващ и прочие емблематични за 5FDP неща.
Поне 4-5 бъдещи концертни хита и този път.
Ако някой чува групата за пръв път - няма да открие слабо парче.
Добър албум сам по себе си.

- - - - -
Тоя албум кажи-речи вече сме го чували, при това тая година. Особено баладите в него.
В първата част имаше гост-вокалисти и повече разнообразие, тук - не.
Целият албум прилича на компилация от (нелоши) b-side парчета.

IF YOU LIKE
Stone Sour, Slipknot, Trivium, KSE, Demon Hunter, Disturbed, A7X и др.

Автор: Undepth
[6/10]

Categories: , , , , ,

1 Response for the "Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven [...] vol.2"

  1. "Ако някой чува групата за пръв път - няма да открие слабо парче." Хванахте ме. Предишните албуми не можех да ги изслушам въпреки опитите си, а тези и двата сега ме кефят искрено. И наистина мисля, че няма пълнежи и в двата.