TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Everyone Dies In Utah - Neutral Ground

Posted by Today's Metal Crew On петък, ноември 29, 2013 1 коментара

Стилът: Post-Hardcore/Emocore
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Tragic Hero
Отнема: ~39 минути


Не е нормално да направиш два сносни албума и в третия си рязко да скочиш да правиш евтин гаражен пост-хардкор с елементи на поп рок. Вместо да "узреят" и да направят нещо по-интересно на залятата от еднакви банди пост-хардкор сцена, EDIU уверено регресират до нивото на ученически бенд, свирещ за кеф в голямото междучасие.

Всичко в тази група е по-зле от преди. Вокалистът Джъстин Йост си замина и на негово място дойде Майкъл Кремлис от Us From Outside - един от онези певци с твърде безполов глас. Крясъците пък все още се изпълняват от вокалното недоразумение Дани Мартинес. Двамата в комбина успяват да провалят почти всяка секунда от албума, защото чистите вокали на Майкъл са горе-долу като мойте в банята, а Дани показва, че няма невъзможни неща и че човек може да кряка фалшиво дори докато крещи. Не вярвате? Пуснете си "The Story So Far".

Докато слушате това адски изтъркано и скучно парче няма как да не усетите, че проблемът на EDIU не е само във вокалите. Музиката на групата вече много трудно може да се нарече "тежка" и малкото "чъгинг" и брутално скучни брейкдауни не могат да ме уебдят, че този албум е бил готов за издаване. Всичките парчета в него си приличат силно - по звучене, по структура и по посредственост. А ако и следващият им е такъв претупан и обидно скучен - то по-добре да им е и последен. Искрено ви препоръчвам да пропуснете и този.

+ + + + +
Доста добро и обещаващо интро... но уви, залъгващо.
Много приятно 6-минутно outro на пиано в края.

- - - - -
Безполови чисти и фалшиви екстремни вокали - супер комбо.
Зверски посредствен и изтъркан пост-хардкор на ниво "9-ти клас първия срок".
Повечето парчета в албума си приличат едно с друго.
Групата е регресирала тотално - с по-гаден звук, елементи на гарежен поп-рок и прочие шитни.

IF YOU LIKE
Sleeping With Sirens, Amyst, Woe Is Me, Rebecca Black, Наско от Х-Фактор и др.

Автор: Undepth
[1.5/10]

1 Response for the "Everyone Dies In Utah - Neutral Ground"

  1. Анонимен says:

    Супер зле е тая група