TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Girugamesh - Monster

Posted by Today's Metal Crew On неделя, декември 01, 2013 0 коментара

Стилът: Alternative/J-Rock/Metal/Electronic
От/Год: Япония, 2013
Лейбъл: Danger Crue
Отнема: ~43 минути


О, да, Girugamesh се завърнаха! Не че са отсъствали дълго (няма и 3 години), но след разочароващите "Now" и "Go", групата имаше нужда да извади албум като "Monster". И ако помните колко енергичен и добър беше "Music" от 2008-ма, имайте предвид, че "Monster" връща именно тази енергия, за да може отново феновете да се поздравят с нов албум на Girguamesh, такъв, какъвто го искат - мощен, тежък, електронизиран, разкуфяващ и раздвижващ. 

Girugamesh (и японците по принцип) имат уникален подход към тежката музика, затова никога не можеш да си сигурен какво да очакваш от тях. Така например, в "Monster" има смазващи, пълни с електронни елементи, хитови парчета като "Drain" и "Incomplete", агресивен алтърнатив в "Voltage", "Antlion Pit" и "Live Is Live", ню метъл и рапкор в "Bad End Dream", поп-пънк и пънк-рок влияния в "Zechobang" и "Another Way", и за финал - мелодичен рок химн, озаглавен "Alone". Трябва да се има предвид и че тези елементи често преливат от песен в песен и тогава вече става съвсем трудно да налучкаш какво точно ще се случи в следващата секунда от албума.

От всичко това печели разнообразието, но на места скоковете от едно звучене към друго са прекалено резки и невинаги са за добро. Втората половина на албума пък като цяло е по-слаба от първата, тъй като в нея се губи голяма част и от енергията, и от тежестта на албума. Въпреки това проявявам разбиране, защото този тип банди имат разнородна фенска маса и всеки фен си има някакво свое виждане (или чуване) за перфектното "джей рок" звучене. Моето мнение по въпроса е ясно изразено в двата сингъла "Drain" и "Incomplete" и не мога да не скрия, че съм малко разочарован, че в албума няма поне още 2-3 парчета с това звучене...

+ + + + +
Модерен и тежък звук и супер качествена продукция.
Електрониката е адски добре и идеално се връзва с тежките китари.
Разнообразие от жанрови похвати и различен подход към почти всяко парче.
Завърнала се е енергията от времето на "Music".

- - - - -
След средата голяма част от енергията и тежестта на албума се губят.
Толкова често се скача от стил в стил, че става малко объркващо.

IF YOU LIKE
Crossfaith, The Gazette, D'espairs Ray, Deathgaze, Dir En Grey, Oz и др.

Автор: Testset
[7.5/10]

0 Response for the "Girugamesh - Monster"