TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Tierramystica - Heirs of the Sun

Posted by Today's Metal Crew On събота, декември 21, 2013 0 коментара

Стилът: Melodic Power/Folk Metal
От/Год: Бразилия, 2013
Лейбъл: Megahard
Отнема: ~55 минути


В края на всяка година имам навика да проверявам дали случайно не съм изпуснал нещо много яко и интересно в различните жанрове. И всяка година по този начин откривам много нови за мен банди, към чиито бъдещи релийзи да гледам с очакване. И този път се оказа, че съм пропуснал някои страшно интересни албуми, между които и тази чудесна творба на бразилците Tierramystica - група, правеща мелодичен пауър метъл с елементи на фолк музика от Андите (позната още и като "инкска музика").

Не за пръв път в историята метъл група използва инструменти като окарина и пан флейта, но тези юнаци ги използват много, ама много добре, при това като съществен елемент от музиката си, а не просто като украса. Това обаче изобщо не означава, че метъл частта е оставена на заден план. Дори напротив - дори без фолклорните елементи, Tierramystica пак биха звучали доста добре, защото правят качествен пауър метъл, а гласът на вокалиста им Ги Антониоли е на световно ниво.

"Heirs of the Sun" е подходящ за цялостно слушане наведнъж, но ако трябва да откроим някои парчета в него, това със сигурност ще са "Vision of the Condor", "Myths of Creation" и "The Rise of the Feathered Serpent", които може би най-добре представят това, което може да се чуе в по-голямата част от албума. С малко по-различнo звучене са "Shine Once Again", която залага на повече елементи на латино, както и изцяло фолклорните, но изключително красиви "When the New Dawn Arrieves", "Llanto De Mi Tierra" и "Inti Sunset".

Това е един красив, артистичен албум. На него може да покуфеете, да се наслаждавате на мелодиите му, или, при правилна подредба на плейлиста, дори да помедитирате. Можете дори да си представите, че сте на палатка в Андите, или че гледате залеза от пристанището в Порто Алегре (градът на групата) в южна Бразилия, където в момента е 33 градуса. Изборът е ваш. Преди това обаче е необходимо условие да чуете "Heirs of the Sun", иначе... просто не е същото да си мислиш за тези неща, без да го слушаш.

+ + + + +
Красив, разнообразен албум, пълен с невероятни мелодии.
Сполучлива комбинация от мелодичен пауър/прогресив метъл и местен фолклор.
Окарината и пан флейтата рядко звучат толкова добре в метъл албум.
Вокалистът Ги Анониоли има страхотен, много походящ за тази музика глас.

- - - - -
Към края метълът постепенно изчезва... не че е проблем за мен, но може и да е за вас.
Една идея по-качествен и изпипан звук би се отразил много добре на групата.

IF YOU LIKE
Keldian, Dignity, Gloryhammer, Emerald Sun, Kaledon, Helker и др.

Автор: Testset
[8.5/10]

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Tierramystica - Heirs of the Sun"