TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Fit For a King - Creation/Destruction

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, декември 23, 2013 0 коментара

Стилът: Melodic Metalcore
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Solid State
Отнема: ~35 минути


Поредният албум, за който си казах: "Става, ама... нещо му липсва". В този жанр непрекъснато излизат посредствени албуми и групите, които "улесняват" авторите, показвайки ни нещо ново и различно, стават все по-малко. Някога FFAK имаха потенциала да бъдат такава банда, но уви, момчетата сякаш позагубиха първоначалната си инерция.

Почти всичко в този албум е било вече казано/написано от някой друг, за нечий друг албум. Агресивни вокали (изненадващо мощни и надъхващи - адмирации за Райън Кирби), мелодични припеви, брейкдауни и добри, но едновременно с това изтъркани рифове. С две думи - нищо ново. С повече думи - "Warpath" и "Hollow King (Sound of the End)" са изключително мощни и дори имат от онзи прословут "хитов потенциал", благодарение на екстремните вокали в тях и мигновенно запеваемите си припев. Тъй като те са и първите две песни в албума, от тях се добива ясна представа за случващото се впоследствие. От това звучене бягат на-вече "Bitter End" (най-здравият брейкдаун в албума е тук) и "The Lioness", в които не се разчита на никакви чисти вокали. "Skin and Bones" пък е типичната (в последно време) "метълкор балада" в средата на албума. Песента всъщност е една от любимите ми в албума, но толкова често този тип групи започнаха да слагат точно такава песен в средата на албума, че тя не е нито нещо изненадващо, нито пък кой знае колко интересно.

Надявам се да не остана неразбран - това е един стегнат, здрав, мелодичен метълкор албум. Просто похватите използвани в него, по един или друг начин, вече са били използвани и сме ги чували и затова съм малко разочарован от FFAK. Въпреки това албумът успява да се задържи над нивото на посредствеността. Затова ако сте фен на мелодичния метълкор няма да сбъркате, ако хвърлите едно ухо на "Creation/Destruction", докато е още пресен. И макар че надали ще кажете "Ах!" и "Уау", докато го слушате, някои песни в него са толкова мощни, че биха могли да ви сгреят без помощта на "Топлофикация". Оферта си е.

 
+ + + + +
Много мощни и надъхващи екстремни вокали от Райън Кирби.
Няколко много добри песни с хитов потенциал.
Стабилна китарна работа, макар и с поизтъркани рифове на места.

Няколко много зверски брейкдауна.

- - - - -
Нищо, което вече да не сме чували в жанра.
Сякаш малко прибързан албум, в който посредственото е повече от интересното.
Чистите вокали издишат на няколко места.


IF YOU LIKE
My Heart To Fear, Erra, Miss May I, August Burns Red, Tear Out The Heart и др.

Автор: Reksy
[6.5/10]

Categories: , , , ,

0 Response for the "Fit For a King - Creation/Destruction"