TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Accept - Blind Rage

Posted by Today's Metal Crew On вторник, август 19, 2014 0 коментара

Стилът: Heavy Metal
От/Год: Германия, 2014
Лейбъл: Nuclear Blast
Отнема: ~59 минути 


Минаха повече от 20 години, откакто за пръв път чух Accept с "Objection Overruled". Превъртах пиратската касетка на влачещия, дъвчещ лентите уокмен и на стария си касетофон и запомнях наизуст "Slaves To Metal", въпреки че не знаех и грам английски по онова време. Така че може да се каже, че съм израснал с музиката на Accept и всеки нов техен албум (макар и вече без Удо) ме връща към началото на 90-те. Това е и една от групите, за които винаги съм сигурен, че ще издаде ако не великолепен, то поне подобаващо добър албум. И "Blind Rage" не прави изключение от това правило.

"Blind Rage" продължава линията на тевтонския хеви метъл, която групата захвана с "Blood of the Nations" и ни предлага още от същото - поредица от хеви метъл химни с 80/90-арско звучене. Хубавото е, че Accept, за разлика от едни други легенди, с които много се заяждам напоследък (не че на тях или феновете им им дреме), не са се подвели да гонят 80-арско звучене откъм продукция и вместо това залагат на съвременен звук. Класическо звучене, но с модерен звук - това е формулата, драги стари хеви метъл легенди, учете се от Accept!

Отплеснах се. Та, обратно на темата - "Blind Rage" е пълен с хеви метъл химни, които карат ръката неволно да се свива в юмрук и да се вдига във въздуха. Началото е ударно със сингъла "Stampede" и следващата "Dying Breed", която отдава почит на хеви метъл класиците и ни напомня, че групи като Accept наистина са част от една изчезваща порода банди, които формираха значението на думата "метъл" в последните десетилетия. "Fall of the Empire" пък сякаш идва заобиколена от гъста мъгла и с епичния си припев се откроява като едно от най-оригиналните парчета в албума. По подобен начин звучи и "From the Ashes We Rise", докато на повече скорост залагат "Trail of Tears", 6-минутната "Bloodbath Mastermind" и финалната "Final Journey".

След толкова албуми вече е трудно да се изненадаме от нещо в творчеството на Accept, но Волф Хофман все някак успява да избяга от самокопирането, макар и от време на време да посяга назад към времената на "Metal Heart" и "Balls to the Wall". Но пък честно - очаква ли някой наистина група с над 35-годишен стаж да разбива клишетата с всеки нов албум? Аз не. Достатъчно ми е, че Accept правят своята музика и не са се превърнали в бледо копие на самите себе си, което се случва с много от групите с техния (или дори по-малък) стаж. Ако това е достатъчно и за вас - не виждам причина още да не сте чули "Blind Rage".

+ + + + +
Accept продължават да показват постоянство и с всеки албм затвърждават легендарния си статус.
Албумът е пълен с хеви метъл химни в различно темпо.
Частично завръщане към звученето от "Metal Heart" и "Balls to the Wall", но със съвременен саунд.

- - - - -
За пореден път остава чувството, че Accept се самоповтарят тук-там.
Няма големи дози оригиналност като цяло (макар че кой ли очаква нещо такова). 

IF YOU LIKE
UDO, Judas Priest, Saxon, WASP, AC/DC, Running Wild, Motörhead, Anvil и др.

Автор: Undepth
[8/10]

Categories: , , , , ,

0 Response for the "Accept - Blind Rage"