TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

For All Those Sleeping - Incomplete Me

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, август 25, 2014 0 коментара

Стилът: Metalcore-/Post-Hardcore
От/Год: САЩ, 2014
Лейбъл: Fearless Records
Отнема: ~48 минути 


Харесвате младежки, неангажиращ, мелодичен пост-хардкор? Тогава сте попаднали на правилното ревю. Това е трети студиен албум за младите американци от For All Those Sleeping и въпреки факта, че на практика ни предлага "още от същото" в жанра, той е приятен и готин за слушане.

Колкото и да не ми се иска да започвам с вече клишираното изречение в ревюта за такива албуми, сингълът и отварящ трак "Crosses" ни показва всичко, което бихме могли да чуем в албума и от това дали ще харесаме него, зависи дали ще харесаме и албума. Вокалите, очаквано, биват надъхващи екстремни и мелодични (уви, леееко лигавеещи на места) чисти вокали. Няколко песни и брейкдауна по-късно стигаме до втория сингъл "Incomplete Me", който има и цяло видео. Само след първите 30 секунди вече знаех, че това е най-добрият трак в албума. Опростен, но много зарибяващ риф, "стадионен" бридж, супер мелодичен припев, готини бек-вокали и куплет, идеален за "мош пит". С две думи - перфектна песен за концерт. Чудно защо не са направили видеото с кадри от концерти? Би подхождало на песента, ама карай. Минаваме през поредна песен, която както почти всички останали има леко глуповат, клиширан и младежки текст и стигаме до задължителната балада. "Hell or Heaven
" е с гост-вокали от Джесика Ес (която и да е тя) и макар най-точното определение за нея да е "типична пост-хардкор балада", напук на останалите песни има супер сладурски текст (не мога да повярвам, че използвах тази дума в метъл сайт и че редакторът не я е променил). В края на "Red", "My Funeral" и "Sex, Drugs and Empty Souls" (заглавието на последната дава добра представа за текстовете в албума) чуваме кратки сола, което винаги е плюс за албумите от жанра. "It’s Not Love (If It doesn’t Hurt)" завършва подобаващо албума с готин пасаж малко след средата си.

Както вече намекнах неведнъж, това е просто един много, ама много типичен пост-хардкор албум. Вече ми става изключително трудно да разграничавам по-голямата част от групите в този наводнен с изпълнители жанр и да отделям по-готините. FATS този път успяха да ме впечатлят достатъчно, че да изслушам албума с кеф, но да си призная не бих си запазил повече от три песни за по-нататъшно слушане и до няколко седмици ще съм забравил останалите. И все пак, засега групата плува малко над равнището на посредствеността и е интересна дотолкова, че ако се сети да направи нещо по-интересно и неклиширано, ще съм там, за да го чуя.


+ + + + +
Младежки, неангажиращ, свеж и мелодичен.
Готини идеи пръснати в различни моменти из песните.
"Incomplete Me” е просто перфектна за концерти.


- - - - -
Почти всичко в албума е практически "още от същото".
Много от песните си приличат болезнено много и следват почти една и съща структура.

Леко глуповатички "тийн" текстове.  

IF YOU LIKE
Upon This Dawning, Close To Home, Secrets, The Word Alive, Capture The Crown и др.

Автор: Reksy
[6/10]

0 Response for the "For All Those Sleeping - Incomplete Me"