TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Thousand Foot Krutch - Oxygen: Inhale

Posted by Today's Metal Crew On петък, август 15, 2014 1 коментара

Стилът: Alternative Rock/Nu Metal
От/Год: Канада, 2014
Лейбъл: -
Отнема: ~37 минути 


Добре, този път май прибързах. Убеден в уменията на TFK и качеството на този бъдещ (по онова време) албум, реших да подкрепя групата в набирането на средства за албума ѝ в IndieGoGo и си купих плоча. И въпреки че поради някакво объркване платих по-малко, пак се чувствам леко прецакан. Защо ли? Защото въпреки всичките си симпатии към TFK и особено към предишния им албум, "Oxygen: Inhale" силно ме разочарова. Албумът е лрекалено лек, лежерен и най-вече обикновен, което изобщо не отива на TFK. Къде е ню метъл енергията, къде са здравите рифове, запяващите се текстове и запомнящите се мелодии?

Не и тук. В "Oxygen: Inhale", вярвате или не, почти няма китари с дисторшън. Без таш... майтап. Такива се появяват за последно в "Give It To Me", обидно тихо и немощно в "I See Red" и... в следващите 4 песни до края просто няма китари. Даже в общи линии, от 10 песни, само в 4 има по-сериозен китарен звук. Не броя този в "Set Me On Fire", защото би отивал по-скоро на 30STM, отколкото на TFK. И хайде, щях да им го простя някак, ако поне песните бяха хубави. А те са в най-добрия случай компромисни. Обикновени, скучни, посредствени тракчета, каквито начинаещите инди рок банди вадят, за да впечатлят гаджетата си. Но това не е инди рок банда. Това са TFK и съм озадачен, объркан, възмутен, ядосан и недоумяващ как е възможно те да причинят това на феновете си.

Има една група, Hearts of Saints - типичен "християнски рок". Текстовете им са изцяло религиозни, а музиката им - лека, лежерна и... абе, християнски рок. Точно на тях ми напомнят TFK в този си нов албум. Разликата е, че докато Hearts of Saints са добри в своя християнски рок (и ако сте фенове на жанра трябва да ги чуете), TFK са добри в друго - и това определено не е лекият лежерен радио-френдли рок. Те правят страхотен алтърнатив и ню метъл, какъвто все по-рядко се среща в последно време. Затова пак се питам - кому беше нужно да правят подобен албум? Трябва ли вече да се радвам на парчета като "Born This Way", за която в началото се надявах, че ще е най-слабата в албума (а бе пусната като сингъл) и трябва ли да се умилявам, когато чуя тежки китари и рапиране като в "Untraveled Road" и "Like a Machine" (най-добрите парчета в албума)?

Случвало се е да очаквам от някои стари любимци, че ще издадат тъпи албуми, но изобщо не го очаквах от TFK. "Oxygen: Inhale" идва изневиделица като л*йно по Бареков. Шокът от съдържанието му (на албума, не на л*йното, макар че мога да направя някои аналогии) ме държа дълго и чак сега започнах да се замислям - може би с този албум си поемаме въздух и евентуално в един бъдещ "Oxygen: Exhale" ще въздъхнем облекчено като чуем един здрав и тежък албум, подобаващо силен за TFK? Не знам. Явно ще трябва да затаим дъх и някак да дочакаме това да се случи. И дано е скоро, защото това тук просто не са TFK.

+ + + + +
Песни като "Untraveled Road" и "Like a Machine" сочат правилния път.
Дори в някои от "безкитарните" парчета има идея, мелодия и... какво да се чуе.
Хубави, позитивни послания.

- - - - -
Объркващо слаб, озадачаващо немощен и възмутително лежерен албумец.
В 6 от общо 10 песни или няма, или почти не се чуват китари, баси подигравката...
Кой да очаква, че посредственият хард рок "Born This Way" ще се окаже сред силните тракове в албума?
Албуми като този са обидни за феновете. 

IF YOU LIKE
Linkin Park, Hearts of Saints, Nine Lashes, Nickelback, Red, RATM и др.

Автор: Testset
[3.5/10]

Categories: , , , , , , , , ,

1 Response for the "Thousand Foot Krutch - Oxygen: Inhale"

  1. Анонимен says:

    моля ви се кажете ми че ще има ревю на новия accept