TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Gorgon - Titanomachy

Posted by Today's Metal Crew On вторник, май 03, 2016 0 коментара

Стилът: Epic Symphonic MDM
От/Год: Франция, 2016
Лейбъл: -
Отнема: ~41 минути


Дебютни албуми от такъв калибър са рядкост. Gorgon звучат като група с гигантски опит и супер епичният им първи албум "Titanomachy" ще ви убеди в това още с началните си акорди. "Titanomachy" е концептуален албум, базиран на гръцката митология и в частност на 10-годишната война между богове и титани, която води до създаването на боговете и хората във вида, в който са ни известни днес.

За да добиете първоначална представа за епичността на албума, най-напред ще е добре да видите обложката. Зад нея се крие подобаващо епичен материал, който феновете на групи като Wintersun и Fleshgod Apocalypse определено трябва да чуят. Албумът звучи много професионално и "високобюджетно", симфоничните партии са бомбастични и използвани с голям размах, а основният инструментал е изчистен и не се губи в микса въпреки многото симфонии. Музиката е предимно скоростна, китарите са тежки и плътни, барабаните често са в бясно дет метъл темпо, а вокалите са изцяло екстремни.

От общо 8 композиции, само 6 са същинските такива, тъй като "Oros Orthys" ("Όρος Όθρυς", планината Отрис) е интро, а "Oracles" - интерлюдия. Но макар да са малко, песните компенсират с дължина и най-вече - с качество. Битката започва на високи обороти в 6-минутната "Arising Thunderlord", от която се придобива и ясна представа какво ще се случва нататък. Следващата "Valley of Redemption" намалява темпото и може би затова ми се струва като най-слабата в албума, което обаче би било обидно да се каже, тъй като сама по себе си песента е много добре построена и готина. След нея обаче идва друг 6-минутен епос - "Ashes and Blood". Скорост, ярост, максимално ниво на симфонична епичност и един мачкащ риф след първата минута, който ще трябва да върнете и изслушате няколко пъти, за да му се наситите. Някак героично и бойно звучи и "Titans Unleashed", a "Everlasting Flame of Olympus" може и да запова бавно и напрегнато, но рязко избухва в отвяващ, свръхбърз бластбийт, който ще ви развее перчема неведнъж в рамките на 5-те минути на песента.

Финалът идва с 11-минутният епос "Elysium", в който се минава през няколко вида темпо и постоянно покачващи се нива на епичност, като своеобразна кратка почивка има чак някъде към 8-ата минута. С това "Titanomachy" свършва и те оставя гладен за още. Такъв качествен продукт, особено идващ от дебютираща група, се среща рядко и ми се струва, че Gorgon ще бъдат обект на все по-голям интерес завбъдеще - и от феновете на епичния екстремен метъл, и от големите европейски лейбъли.


+ + + + +
Учдуващо добър и наистина епичен дебют.
Инструментал и вокали на високо ниво, с (поне привидно) високобюджетна продукция.
Отвяващата скорост, мощни симфонични партии, надъхващи рифове и страхотна атмосфера.
Съдържанието напълно отговаря на епичността на обложката.

- - - - -
Реално погледнато, колкото и да са дълги, същинските песни са само 6.
Макар и добре направен, албумът не изненадва много.
 
IF YOU LIKE
Wintersun, Fleshgod Apocalypse, Septicflesh, Allegaeon, Equilibrium и др.

Автор: Testset
[8/10]

Categories: , , , , , , , , ,

0 Response for the "Gorgon - Titanomachy"