TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Pierce The Veil - Misadventures

Posted by Today's Metal Crew On петък, май 13, 2016 1 коментара

Стилът: Emocore
От/Год: САЩ, 2016
Лейбъл: Century Media
Отнема: ~44 минути


Докато този нов албум на Pierce The Veil стане възможен за издаване, минаха 4 години. Това е доста време, особено когато фенбазата ти се състои предимно от подрастващи. Не го казвам като нещо лошо, а като факт. За 4 години тийнейджърите се превръщат в зрели хора, или ако не друго, то поне значително се променят. Затова и за бандата, и за страничните наблюдатели (като мен) вероятно е било любопитно как ще реагират феновете на "Misadventures". И те, очевидно, го приемат повече от добре.

В основата си "Misadventures" си е все същият Pierce The Veil албум, лъкатушещ на границата между емокора, пост-хардкора и поп-пънка. Тази основа обаче е надстроена с по-солидно звучене, повече емоция, малко повече привидна зрялост и малко повече театралност. С други думи, формулата "същото, но различно" важи и това е за добро. С "Dive In" моментално се потапяме в атмосферата на албума, а брейкдаунът на 3:30 ни подсеща, че освен да са супер мелодични, PTV знаят как да разплят и някой мош. "Texas Is Forever" затвърждава впечатлението, че групата не се е изгубила по дългия път към новия албум и удря със скоростно темпо. Първата по-сериозна промяна се усеща в сякаш излязлата от 90-арска high school роматична комедия "Floral & Fading" и това е някак... дразнещо, благодарение най-вече на разлятото (и доста лигаво) пеене на Вик Фуентес и ужасяващо слабия текст на песента.

Средата на албума идва и отминава, но така и не се появява нещо по-добро от отварящия трак. С "Gold Medal Ribbon" се удря дъното, а "Bedless" спасява положението, тъй като звучи много подходящо за разпляскване на публиката и затваряне на лайв шоу - и PTV би трябвало да се възползват от това завбъдеще. Вместо обаче да затвори и албума, тя бива следвана от два пълнежа - посредственият поп-пънк "Sambuka" и сякаш излязлата от същата 90-арска high school романтична комедия "Song For Isabelle".

Няма какво да се лъжем - това е албум за тийнейджъри и не виждам с какво би могъл да докосне някой зрял човек. Pierce The Veil са си същата група и макар да се движат в крак с времето, продължават да търсят аудитория от същата възрастова група. "Misadventures" е свеж, мелодичен и до голяма степен приятен за слушане, но ако досега не сте станали болни фенове, няма да станете и сега. И както съм сигурен, че феновете ще се влюбят в него, така съм сигурен и че за безпристрастното ухо албмът е лесно забравим и само 2-3 песни в него съдържат наистина запомнящ се елемент. Лошото е, че най-доброто в албума се изчерпва още в първите му 5 минути и нататък следват 39 минути чакане с разочароващ край.


+ + + + +
Голямото чакане завърши успешно след 4 години и добър (от фенска гледна точка) албум.
Основното звучене е запазено и забележимо "ъпгрейднато".
Тогава, когато PTV експериментират с нови неща, им се получава.
Отварящият трак е сигурен хит.

- - - - -
След отварящия трак не се появява песен, която да звучи по-добре.
Лесно забравим, особено ако си извън целевата възрастова група.
Прекалено лек и нерядко минаващ границата на лигавенето.
Вик Фуентес продължава да звучи, да се държи и да изглежда като 13-годишен, макар да е на 33.
Няма ги наистина готините мелодии и експерименти като, да речем, испанската китара в "Bulls in the Bronx".
Абумът често звучи като саундтрак към изтъркана 90-арска училищна романтична комедия.
В 99 от 100 случая ще спечелите повече, ако си пуснете нещо на In Fear And Faith вместо това.

IF YOU LIKE
Sleeping With Sirens, Falling In Reverse, Alesana, In Fear And Faith и др.

Автор: Stahley
[5/10]

1 Response for the "Pierce The Veil - Misadventures"

  1. Stako says:

    Тук са изказани много истини, но т'ва емокор...