TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Unzucht - Kettenhund (EP)

Posted by Today's Metal Crew On вторник, май 17, 2016 0 коментара

Стилът: Industrial/Gothic Rock/Metal/NDH
От/Год: Германия, 2016
Лейбъл: Out of Line
Отнема: ~21 минути


Следя изкъсо кариерата и напредъка на Unzucht от първото им EP досега и периодично си пускам "Kettenhund", докато чакам нов албум. И тъй като бях в настроение за писане на нещо по-кратко, реших да споделя с вас защо именно това EP може да е началото на една добра промяна за Unzucht. Те винаги са се опитвали да балансират между готик рока и индъстриъл метъл/NDH звученето, като второто определено им отива много повече. Тук те сякаш тестват нагласите на феновете си, пускайки една от най-тежките си песни досега.

Тази обложка предразполага към нещо здраво, тежко и агресивно. И щях да съм много разочарован, ако зад нея се криеше просто поредният готик трак. За щастие заглавната "Kettenhund" звучи точно така, както им се иска на феновете на по-тежката музика. Парчето започва с режещ риф, крясък и скоростен, набиващ ритъм. Куплетите залагат на повече NDH, след което бързият ритъм и агресията се връщат, а не толкова ярко изразеният припев вкарва добра доза мелодичност. Следващата "Ein Tag wie jeder andere" звучи като по-праволинеен готик рок с електроника, но средно бързото темпо, тежкият китарен звук в припева и своеобразният брейкдаун след средата не позволяват да скучаем или да се питаме "Абе това не е ли прекалено леко?", както често се случваше в досегашните албуми на групата.

Тъпото е, че тъкмо се настроих да чуя още от това втежнено звучене на Unzucht, когато започнаха ремиксите. От 5 песни в EP-то, 3 са ремикси, като от тях само този на FunXForce си заслужава, докато този на Die Krupps звучи като скалъпен за точно 10 минути, а този на Randolph's Grin е направо неслушаем. Все пак оставам с добри впечатления от същинската нова музика е EP-то и искрено се надявам в бъдещия студиен албум на Unzucht да преобладава именно това втежнено "Kettenhund" звучене.

+ + + + +
Втежнено звучене, което много повече отива на Unzucht.
Дори в по-"готик" ориентирания трак няма лигоч и скука.
Един много читав ремикс

- - - - -
Два много нечитави ремикса.
Съдържанието на нова музика спрямо ремиксите е прекалено малко.

IF YOU LIKE
Unheilig, Stahlmann, Down Below, Megaherz, Rammstein, Die Krupps и др.

Автор: Testset
[N/A]

Categories: , , , , , , , , ,

0 Response for the "Unzucht - Kettenhund (EP)"