TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

A Life Divided - Echoes

Posted by Today's Metal Crew On неделя, декември 15, 2019 0 коментара

ЖАНР: Synth Rock
ОТ/Д: Германия | 31.01.2020
ЛЕЙБЪЛ: AFM
ОТНЕМА: ~56 минути

Усеща се пренасищане с "80-арски вайб" в последно време (не знам дали да виня "Stranger Things" за това) и този нов албум на A Life Divided се опитва също да влезе в носталгичния хор. Както си личи от обложката, идеята очевидно е за звучене, напомнящо за футуристичните идеи на 80-те, но резултатът не е точно такъв. С изключение на няколко песни в "Echoes", резултатът често клони към Браян Адамс и Бон Джоуви, отколкото към футуристичен синт рок и за това как са си представяли живота през 2020-та хората през 80-те.

От "The Great Escape" насам ALD нямат впечатляващи албуми, но началото на този тук съвсем ми опъна нервите. "Hello Emptiness" звучи като песен, която Mono Inc. са им изпели по телефона, "Dry Your Eyes" звучи към секс сцена от лош 80-арски sci-fi кунг-фу филм, а сингълът "Addicted" съм наполовина сигурен, че е песен на Браян Адамс с разбъркани думи и акорди. Изобщо, нищо заслужаващо внимание не се случва до "Rock'n'Roll Star", където за пръв път се дочува по-сериозен китарен звук. 80-арският дух присъства точно такъв, какъвто е нужен, а за момент, някъде на много заден план, сякаш се чува... крещене?

Aко изтърпите първата половина на албума и не заспите по време на "Far", ще стигнете до най-хубавото нещо в него - "Anybody Out There". Китарите се заиграват с 80-арските синтове, припевът се забива в ушите, а минута преди края има дори метълкорски брейкдаун с харш вокали. Къде спахте досега бе, A Life Divided?! Това ви е звученето, ползвайте го! Динамика, китари и дори соло има и в следващата "Push", а донякъде и в "Servant", където има една кратка, но прекрасна 16-битова електроника, сякаш излязла от играта "Golden Axe III". Мудната "The Ordinary" за миг ми уби ентусиазма, но комбинацията от електроника и плътни удари на касата в "Circles" ме раздвижи, а припевът дори ме разкуфя - също едно от най-добрите парчета в албума! 6-минутният финал "Forevermore" пък може и да звучи като песен на Дейвид Хаселхоф, но хубавият китарен звук и включващите се към края хорови вокали я превръщат в епично sci-fi рок изживяване.

След първата половина на албума бях готов да му оставя 3-ка, защото началото на "Echoes" е повече от разочароващо и влиза в една моя графа, наречена "музика за никого". Нямам идея за кого е предназначена тя и кой би седнал специално да я слуша, защото е... твърде безобидна и гладка. Във втората половина на албума обаче се чуват много повече добри идеи, подходът става далеч по-креативен и резултатът е коренно различен, макар да се ползват същите средства и "оръдия на труда". Въпреки това е време за A Life Divided да се хванат в ръце и да направят нещо по-смело с музиката и таланта си. Крещящите вокали в "Anybody Out There" идват отникъде, но много им отиват. Тежкият китарен звук също прави страхотно впечатление на малкото места, където го има. Посоката е тази, липсва само смелост да се тръгне по нея.

+ + + + +
Много идейна и приятна за слушане втора половина.
Някои комбинации между електроника, китари и барабани направо мажат душата с мед.
Готина атмосфера, готини припеви и 2-3 адски готини парчета.
Крещящите вокали и брейкдаунът в "Anybody Out There".

- - - - -
Скучна до приспивна първа половина.
Доста песни в графата "музика за никого".
Твърде лек и твърде много нереализиран потенциал.

IF YOU LIKE
Voicians, Mono Inc., Vega Nova, The Birthday Massacre, Depeche Mode, Brian Adams и др.

Автор: Testset
[N/A]
 


0 Response for the "A Life Divided - Echoes"