TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Unzucht - Jenseits der Welt

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, декември 12, 2019 0 коментара

ЖАНР: Industrial/Gothic Rock/Metal/NDH
ОТ/Д: Германия | 07.02.2020
ЛЕЙБЪЛ: Out of Line
ОТНЕМА: ~46(+23) минути

Обичам като става така и групи с потенциал (особено в така любимото ми NDH) го развиват постепенно все повече и повече, докато накрая не кажа "Ето това чаках!". Е, "Jenseits der Welt" има своите недостатъци, но безспорно е и най-кохерентният албум на Unzucht досега. Неподходящите контрасти между тежест и синтпоп въжделения ги няма, липсват и повечето готик-уейв отклонения. Разчита се на мощен китарен звук, повече скорост и метъл дух, добре пасваща мелодичност и все така опростена, но ударна и мазна електроника. Уви, до голяма степен остава проблемът с харш вокалите, но за него ще говоря с подробности след малко.

Откриващият заглавен трак дава ударно начало и правилно загатва, че албумът ще е китарно ориентиран. Парчето е сравнително мелодично и харш вокалите в своеобразния му брейкдаун щях да са супер, но за съжаление продължават да звучат... неадекватно. Щеше да е прекрасно тук да има нормални харш вокали, но не и сърдито мрънкане през мегафон с дисторшън, каквито са в момента. Вярно, тук са с десет идеи по-добре, отколкото в предишния албум, но това продължава да е недопустим метод за добавяне на "екстремност" в пеенето. Искрено се надявам да се спрат възможно най-скоро с това безумие.

Ох, простете, не се сдържах, мислех по-нататък да засегна въпроса с тия вокали, ама карай. Продължаваме със средняшката (и като темпо, и като качество) "Ich und Du", но отново вдигаме оборотите с агресивната "Sonnentod", където разкуфяващите куплети се редуват с готин мелодичен припев. "Horizont" е сред бавните песни в албума, но хубавият ѝ припев я спасява напълно. По логиката на редуването досега трябва да следва тупалка и... така и става. "Misanthropia" удря със скоростен, избиващ на траш ритъм и харш вокали, но този път като хората - защото ги изпълнява Анди Дьорнер от Caliban! Дано Unzucht се усетят как трябва да звучат екстремните вокали по принцип след тоя трак.

Острите насечени китари в "Chamäleon" дават много живот и тежест на иначе не толкова тежката, но мрачна композиция, а "Nein" трябва да играе ролята на хитов сингъл в много типичен NDH стил. Колкото и да куфея на песента обаче, не мога да не чуя огромната прилика на основния риф с този от "Was ist hier los?" на Eisbrecher - същият е, братче. "Unsterblich" продължава силната серия с малко повече синтове и мелодичност, а трудната за произнасяне "Monsterfreilaufgehege" избухва с най-агресивните куплети в албума и контрастно мелодичен припев. Малко преди финала "Frieden" отваря с плътен, почти хардкор риф, но прелива в мелодичен трак. За финал идва "Panzerechse" - постепенно забавящ темпото мрачен инструментал с мачкащи рифове, звучащ като обратната версия на "Panzerdampf" на Totenmond.

Очевидно е, че Unzucht напредват бавно, но сигурно с всеки нов албум. Водещата роля на китарите, хубавият тежък звук, вдигнатото темпо и стремежът към повече метъл са все добри новини. Остава да се отърват от ужасния дисторшън в харш вокалите (да вземат пример от Анди от Caliban или Groovenom, които правят ремикс на "Sonnentod" в бонус диска), да спрат да ползват синтове като от MIDI файл и да намерят начин за по-добро сработване между агресивните и мелодичните части в композициите си. Чистите вокали също се нуждаят от малко повече разнообразие, но това си го говорим от първия им албум досега, така че се съмнявам да има напредък по въпроса в обозримото бъдеще.

+ + + + +
Най-силната им и агресивна китарна работа досега.
Повече скорост, повече хъс, повече метъл.
Подобрения в кажи-речи всички звена.
Добро редуване на силно разкуфяващи с мелодични пасажи.

- - - - -
Харш вокалите продължават да са с дисторшън, а чистите - еднообразнички.
Електрониката им често звучи като от MIDI файл в Guitar Pro 3.
Няколко по-бавни и скучновати парчета.

IF YOU LIKE
Megaherz, Unhelig, Eisbrecher, Down Below, Stahlmann, Erdling, Rammstein, Lord of the Lost и др.

Автор: Testset
[7/10]
 


Categories: , , , , , , , , , ,

0 Response for the "Unzucht - Jenseits der Welt"