TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Kmac2021 - Imposter

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, декември 19, 2019 0 коментара

ЖАНР: Djent/Metalcore
ОТ/Д: Шотландия | 23.12.2019
ЛЕЙБЪЛ: -
ОТНЕМА: ~28 минути

Натурално първата реакция би била "КОЙ?!" и казвам - Kmac2021 е хлапе от Шотландия с тежък акцент и вкус за самоирония. Каналът му е концентриран върху 2-минутни майтапи, често свързани с това че се намира за нескопосан китарист, или кавъри на неща от типа на "I Would Walk 500 Miles" в джент стил. Два пъти присъстваше в ежегодишната компилация на Jared Dines "The greatest shred colab" като пичът, който се опитва да солира, но в крайна сметка изсвирва 5-6 фалшиви ноти и заявява, че мястото му не е там. 

И оттам тръгна цялата ми история с откриването на това EP. Видях, че е направил клип с име "Butterfly" и си рекох, че всеки опит да джентиш (джентваш, джентариш, някой да му измисли версия на този глагол) върху единствения хит на Crazytown ще е най-малкото забавен. Забавен факт, Crazytown са семплирали фигурата от парче на Red Hot Chili Peppers, та едното им "добро" парче е семпъл на друга група. The more you know. Изненадата ми беше огромна, въобще не слушах кавър или "гавър", слушах авторска музика, и то добре построена и композирана такава.

Нека кажа няколко думи за цялото EP - това е стил, който не мога точно да определя. Лутам се между джент, индъстриъл, някъв кор и си подритвам ЕГН-то, че преди години беше по-лесно да определиш дали нещо е асансьорна музика с кофа пирони в нея, или арматурна боза с щипка 44-калиброви в нея. "Inside" и "Imposter" са по-лесно смилаемите композиции, ако харесвате стила (какъвто и да е той) - това са парчетата, които най-лесно ще влязат на любителите на по-твърди неща. Kmac комбинира харш вокали с чисто пеене, което е поредната изненада, а обикновено заради бруталния акцент са ми нужни 5 минути за да дешифрирам, че ме е посъветвал да лайкна, шерна видеото и да се събскрайбна и да кликна на камбанката, ако не искам нищо да изпускам, иии... да, простете. Някои реплики вече са инкрустирани в тъпанчетата ми. Къмто по-леки композиции отиват "Butterfly" и "Crisis", но без да се залъгвате – и там си има по няколко здрави ревове. "Wolf in Sheep's Clothing" ми зазвуча откровено като демо на Prodigy, или поне с известни уговорки. Примерно, Prodigy срещат TesseracT. Или нещо такова.

Като цяло, приятна изненада от музикант, от който не очаквах нищо друго освен лигавене в тубата. Може би с времето впечатлението ще поизгасне, или KMAC ще изкара пълнокръвен албум, който ще заслужава по-задълбочено слушане. Но засега – едно EP със сравнително интересни композиции и текстове. Ако съм грабнал интереса ви, чуйте "Butterfly" и "Imposter", a ако те не са вашето нещо – най-вероятно и останалото няма да ви допадне. А аз ся отивам в бендкемп-а да си го купя, щото ме кефи.


+ + + + +
Учудващо силен "дебют" (ако EP може така да се нарече) като за ютубър

- - - - -
Този стил определено няма да е интересен на всеки.

IF YOU LIKE
Artificial Construction, Tesseract, Periphery, Born of Osiris, Fail Emotions, Fear Factory и др.

Автор: Quiksilver
[N/A]
 


0 Response for the "Kmac2021 - Imposter"