TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

For Today - 2012 - Immortal

Posted by Today's Metal Crew On вторник, май 15, 2012 0 коментара

Стил......: Christian Metalcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Razor & Tie
Отнема....: ~38 минути 


For Today знаят как да правят земетръсен метълкор. Вече 4 поредни албума, тези доста набожни пичове предоставят на света разтърсващ метълкор и може би най-унищожителните брейкдауни в наши дни. For Today използват толкова много брейкдауни, че на техен концерт вероятно още на третата песен всички са напълно изтощени от настъпилия мош. Новият им "Immortal" не е изключение - смазващи рифове, брейкдауни и надъхани вокали от Мати Монтгомъри.

Първата изненада, която открих в този албум, бе наличието на повече чисти вокали от обикновено. В предните албуми чисти вокали почти нямаше, докато тук припевите в сингъла "Fearless", "Foundation" и "The Only Name" са сред най-мелодичните творения на групата досега. Но нека думата "мелодични" не ви смущава - For Today са верни на корените си и никак не са се размекнали - рифовете са по-изпипани от всякога, енергията е все така всепомитаща, а адреналинът е на същото, ако не и на по-високо ниво отпреди. И всеки път щом помислите, че нещата няма как да станат по-свирепи, те стават. Появата на Джейк Лурс (August Burns Red) в "Set Apart", на Томи Грийн (Sleeping Giant) в "Under God" и на Сони Сандовал (P.O.D.) в "The Only Name" пък ме накараха да се хвана за главата, чудейки се как е възможно дадена музика да съдържа в себе си чак толкова мош/щ. "Епично!" - това се въртеше в куфеещата ми (вече по инерция) глава, след като свършиха тези 38 минути.

Това е албум, който не можеш просто да изслушаш седнал удобно в креслото. Аз опитах и пет пъти се олях с напитката си, докато звуковите вълни от колоните се оплитаха в ушите ми и караха главата ми да куфее, описвайки болезнено дълга арка. С "Immortal" For Today затвърждават и без това солидните си позиции на съвременната метълкор сцена, без нито за миг да бягат от темата за религията и вярата си. Но ако трябва да сме честни, For Today далеч не откриват топлата вода и залагат на доста елементи и структури, които вече сме чували в трите им предни албума. Въпреки това не знам кой и как точно би отрекъл суровата мощ, струяща от всяка песен в този албум. For Today просто взимат обикновеното и го превръщат в нещо отличително и нещо, с което винаги можеш да ги различиш на фона на хилядите банди, свирещи в същия жанр.


+ + + + +
Смазваща, разтърсваща, всепомитаща мощ, струяща от всяка песен в албума!
Едни от най-унищожителните брейкдауни, които могат да се чуят в наши дни.
Няма място за почивка, сваляне на темпото и пълнежи.
Групата се развива в по-мелодична насока, но без да се размеква.

- - - - -
Залагат на стари свои формули, които вече сме чували от тях 2-3 пъти.
Ако не се кефите на брейкдауни, не пипайте този албум. Тук има много.

Подходящо за фенове на:
August Burns Red, Sleeping Giant, In the Midst of Lions, APFP и др.
 Автор: Testset
-=8/10=-

0 Response for the "For Today - 2012 - Immortal"