TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Cherri Bomb - 2012 - This Is the End of Control

Posted by Today's Metal Crew On събота, май 05, 2012 2 коментара

Стил......: Alternative/hard Rock
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Hollywood Records
Отнема....: ~38 минути 


Подозирам, че 90% от хората, чували Cherri Bomb са си пуснали музиката им, защото са видели, че групата се състои изцяло от симпатични мадами. То и аз така де. Влече ме да гледам как млади моми блъскат барабаните, баса и китарите. И всеки път докато гледам, се чудя: "Дали толкова си могат, или просто това им е стилът"? И няма как да ме обвините в сексизъм, защото ние тук сме толкова отявлени не-сексисти, че изобщо не ни дреме дали бандата е пълна с мъжове (!) или дами. Нас ни грее музиката. А Cherri Bomb не впечатляват с особено невероятна такава.

Проблемът не е в пола на музикантите, а в това, че единственото интересно при тях е самият факт, че са 4 мадами, които правят рок. Ако мъже правеха подобна музика, във Facebook щяха да имат не 127 хиляди, а 127 фена, и то предимно съученици и приятели на приятели. Но ето, че Cherri Bomb имат договор с гигантския лейбъл Hollywood Records и дори участват в саундтрака към касовия филмов хит "The Avengers"! Виждате, все интересни неща, но не и щом иде реч за музиката на момичетата. Тя представлява леко модернизиран хард рок с типично холивудски тийн-добавки, които да хванат ухото на уморените от Майли Сайръс ученички. Това е. Хората, които биха се впечатлили от музикалните им умения са предимно такива, които никога не са подозирали, че жена може да свири на барабани/китара, както и такива като баща ми, които тепърва преоткриват YouTube, гледайки клипчета от "Britain's Got Talent" и крещят (защото са със слушалки на упите): "ВИЖ ГО ТОВА МАЛКОТО КАК ПЕЕ, УАУ, ЕЛА ЧУЙ". В този ред на мисли, Хилда Казасян, Любен Дилов и Магърдич Халваджиян (е, без последния вече) биха казали съответно "Ама вие сте чудесни, не бях виждала такова нещо", "Тфупер фте, тфтрахотни дазе" и "От мене имате едно голямо ДА" за Cherri Bomb, докато зад тях тълпа тийнейджърки щеше да пищи, размахвайки плакат "8Г, гимназия по оборен туризъм, село Жмъдево".

Майтапът настрана, Cherri Bomb имат някое и друго попадение, но като цяло просто не правят нищо новаторско или впечатляващо като музика, освен ако не броим "биващия" хард рок сингъл "Shake the Ground". Пък нека ги хвалят и да им правят евала, само защото са мацки и нека ние сме критичните подлеци, които им уронват престижа.
И не че момите не опитват да правят нещо хубаво - просто толкова си могат. С риск да се пошестя (?) - тази група не предлага нищо интересно, освен това, че е с 8 гърди напред пред повечето си колеги в жанра и че основният риф на "Drawing a Blank" подозрително много напомня на този от "Хора от народа" на Хиподил. Хайде сега чуйте/вижте сами и преценете.

+ + + + +
Млади мадами, правещи рок, е винаги приятна гледка.
Нелоши тракове като цяло и някои добри попадения.
Добри вокали, сравнително качествен звук и някои запяващи се припеви.

- - - - -
Изненадващо скучен, неоригинален и безинтересен албум.
Това му се вика "дисни рок".
Момите биват постоянно прехвалвани, което не е добре за техните крехки години.

Подходящо за фенове на:
The Material, Evarose, Kandia, Kittie и др.
 Автор: Undepth
-=4.5/10=-

Categories: , , , , , , , , , ,

2 Response for the "Cherri Bomb - 2012 - This Is the End of Control"

  1. Анонимен says:

    Обожавам рецензии като тази :) Можете да ми оправите целия ден само като прочета една такова! :)

  2. Анонимен says:

    ROFL!!!