TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Shadows Fall - 2012 - Fire From the Sky

Posted by Today's Metal Crew On петък, май 18, 2012 0 коментара

Стил......: Melodic Thrash/Metalcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Razor & Tie
Отнема....: ~42 минути 


Ех, тези убийствени рифове – защо са навсякъде, накъдето се обърна? Последните месеци си бяха много продуктивни по отношение на нови албуми, завръщания на голямата сцена и прочие, а доста от групите успяха, ако не друго, то поне да се задържат за още известно време на челни позиции, без да разочароват прекалено много фенове.

В този ред на мисли, дойде ред и на Shadows Fall и новото им творение "Fire From the Sky". Като съдържание албумът напълно отговаря на името си - стигнах до това заключение след многократно слушане и мисля, че занапред всеки път, когато си го пусна, все до него ще стигам. Песните до една са пълни с огъня, големеещ се в заглавието и парят във възходяща градация. С появата си в "Guitar Hero 2" пък, Shadows Fall доказаха стабилните си позиции, които защитават гордо с издаването на новия си албум. Притежаващи силата да излъскат пода със звуковите си вълни, парчетата в него са заредени с доволно количество ритъм и здрави мелодии, съчетани с дисциплинирана динамика в почти всяка от интродукциите. Особено блестят отварящата "The Unknown", "Save Your Soul" и мачкащата "Fire From the Sky", а солата в "Weight of the World" и "Blind Faith" са направо... епични!

Има повече пеене, отколкото в предишните албуми, от което си личи и съгласието на групата, че без развитие не може. Още от началото е загатнато присъствието на пауър-прогресив-ориентирани елементи в някои от парчетата, което в случая не е никак лошо, тъй като доста добре пасва на иначе леееко противоречивата им структура, ако мога така да се изразя. Комбинацията от тежки и по-леки вокали е "сладък" опит за оригиналност, вървящ с безкомпромисни китарни рифове и шумни барабани. От друга страна обаче, вместо да изгърмят с всичка сила, припевите някак губят мощността си, което пък води до малко натрапчиво звучене като цяло (визирам "Nothing Remains" и "Lost Within"). Хубавото на албума е, че притежава много сила и енергия и определено си заслужава слушането, макар и на места малко да поиздиша. Може би му липсва една идея повече свежест, но за феновете на жанра по мое мнение е идеален
.

+ + + + +
Повече фокуси върху мелодичните припеви.
Тежък, агресивен, мрачен и пълен със страшни сола и чудесна китарна работа.
Дава материал на феновете да си блъскат главата и да привикват с възхита.

- - - - -
Не са се престарали да изкарат нещо по-оригинално.
Динамиката в припевите бяга от време на време, което малко спойлва песните като цяло.

Подходящо за фенове на:
Machine Head, God Forbid, Chimaira, Trivium, Devildrvier и др.
 Автор: Renn
-=8/10=-

Categories: , , , , , , , , ,

0 Response for the "Shadows Fall - 2012 - Fire From the Sky"