TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Dragonforce - 2012 - The Power Within

Posted by Today's Metal Crew On вторник, май 01, 2012 1 коментара

Стил......: Power Metal
Държава...: Англия
Лейбъл....: Roadrunner
Отнема.
...: ~46 минути 

Ако трябва с една дума да определя новия албум на Dragonforce, тя би била "скоростен". И наистина, когато се говори за пауър метъл, явно има причина да се нарича така и "The Power Within" е живо доказателство. През цялото време, докато слушах албума отново и отново, мозъкът ми тракаше от оживление, косата ми премина пред период на самостоятелно токово изправяне, а пръстите ми се скъсаха да барабанят по всяка твърда повърхност. Общо взето, голямо вълнение, голямо нещо. Разбира се, албумът не се отличава с кой знае колко мощни нововъведения, но пък блести с разкъсващи рифове, фантастични вокали и, разбира се, така обичайните за групата дълги и безпощадно екстремни сола и барабани без задръжки (как не го заболяха ръцете Дейв Макинтош да думка!). Тъкмо мислиш, че песента е към края си, те вземат, че изстрелят някое масивно китарно чудо и ти скачаш от стола "хвърлен в музиката" с доволен хунски вик.

Отварящата “Holding On” е впечатляваща с хиперактивния си заряд, който подтиква към скачане и мятане по покривите тип Спайдърмен и определено не е парче за изпускане. Подобни са "Fallen World" и "Die by the Sword", а лично моите любими - "Cry Thunder" и "Seasons", са едни от най-добрите рожби на Dragonforce, които спокойно могат да ти се загнездят в главата и да ти причинят около седмица безмилостно, непрестанно припяване. Естествено, има и няколко по-особени трака от типа на "Last Man Stands", която в началото звучи по-скоро като рок парче, особено с никак неангажирания вокал насреща, или "Wings of Liberty", кяото ми дава много поводи за съмнение, че пичовете са играли доста StarCraft напоследък.

като цяло, "The Power Within" е сравнително силен и заслужава почетно място до предшествениците си. Този път момчетата като че ли са решили да се смилят над нас, феновете с по-малка поносимост към 8-минутните парчета и са ни пощадили с до 5 минути макс (с едно по-ярко изключение) - кратко, ясно и епично. Голям плюс е и новото попълнение - вокалистът Марк Хъдсън, чийто глас се извисява във висините на соколските царства с ултразвуците, до които достига, макар и на места да е леко пресилен. Може би рязката смяна на черната къдрава грива на ZP Theart с русите самодивски коси на Марк носи част от ъпгрейдвания чар на групата, но при всички положения това е албум, който си струва да се изслуша с респект. Peace out!


+ + + + +
Високоскоростен, отвяващ, динамичен, неиздъхващ и зарибяващ албум.
Страшна техника, бързина и качества от всички музиканти.

Очакванията към Dragonforce винаги са големи и бандата все успява да ги покрие.
Трима англичани + украинец + китаец + французин = свръхпауър метъл.

- - - - -
На места имам чувството, че копират сами себе си.
Нищо особено новаторско и изненадващо и този път.


Подходящо за фенове на:
Rhapsody of Fire, Sonata Arctica, Power Quest, Hammerfall и др.
 Автор: Renn
-=8/10=-

Categories: , , , , ,

1 Response for the "Dragonforce - 2012 - The Power Within"

  1. E.R.P. says:

    Много добро ревю, а албума е наистина добър.