TODAY'S METAL - BULGARIA

Ревюта от и за съвременния метъл фен!

  • Welcome!

    Добре дошли в сайта на Today's Metal! Тук слушаме най-новите албуми и ги "съдим" нa границата между критиката и фенството. Но на първо място ние винаги сме фенове! Е, субективни сме (както и поставяните от нас оценки, всяка важаща стриктно за дадения стил), но все пак се опитваме да ви предложим нещо по-различно от останалите сайтове за ревюта - не само защото пишем и за непознати за масовия слушател групи, а и защото се стараем да пишем в един непретенциозен, неналагащ се и, надявам се, забавен и приятен за четене стил, без претенции за меродавност и излишно умнеене, без пестене на фенска критика и суперлативи. Но ако тук ви е скучно, можете да посетите и страницата ни във [Facebook], където постваме нови ревюта, нови клипове и други интересни и съвременни метъл благинки. --- От целия ни [екип] - приятно четене!

    For our non-Bulgarian visitors: please have in mind you won't find illegal downloads here. Reviews only, entirely in Bulgarian, honest and independent. --- Feel free to contact us [here] or at management@todaysmetal.com.

Everyone Dies In Utah - Neutral Ground

Posted by Today's Metal Crew On петък, ноември 29, 2013 1 коментара

Стилът: Post-Hardcore/Emocore
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: Tragic Hero
Отнема: ~39 минути


Не е нормално да направиш два сносни албума и в третия си рязко да скочиш да правиш евтин гаражен пост-хардкор с елементи на поп рок. Вместо да "узреят" и да направят нещо по-интересно на залятата от еднакви банди пост-хардкор сцена, EDIU уверено регресират до нивото на ученически бенд, свирещ за кеф в голямото междучасие.

Всичко в тази група е по-зле от преди. Вокалистът Джъстин Йост си замина и на негово място дойде Майкъл Кремлис от Us From Outside - един от онези певци с твърде безполов глас. Крясъците пък все още се изпълняват от вокалното недоразумение Дани Мартинес. Двамата в комбина успяват да провалят почти всяка секунда от албума, защото чистите вокали на Майкъл са горе-долу като мойте в банята, а Дани показва, че няма невъзможни неща и че човек може да кряка фалшиво дори докато крещи. Не вярвате? Пуснете си "The Story So Far".

Докато слушате това адски изтъркано и скучно парче няма как да не усетите, че проблемът на EDIU не е само във вокалите. Музиката на групата вече много трудно може да се нарече "тежка" и малкото "чъгинг" и брутално скучни брейкдауни не могат да ме уебдят, че този албум е бил готов за издаване. Всичките парчета в него си приличат силно - по звучене, по структура и по посредственост. А ако и следващият им е такъв претупан и обидно скучен - то по-добре да им е и последен. Искрено ви препоръчвам да пропуснете и този.

+ + + + +
Доста добро и обещаващо интро... но уви, залъгващо.
Много приятно 6-минутно outro на пиано в края.

- - - - -
Безполови чисти и фалшиви екстремни вокали - супер комбо.
Зверски посредствен и изтъркан пост-хардкор на ниво "9-ти клас първия срок".
Повечето парчета в албума си приличат едно с друго.
Групата е регресирала тотално - с по-гаден звук, елементи на гарежен поп-рок и прочие шитни.

IF YOU LIKE
Sleeping With Sirens, Amyst, Woe Is Me, Rebecca Black, Наско от Х-Фактор и др.

Автор: Undepth
[1.5/10]

1 Response for the "Everyone Dies In Utah - Neutral Ground"

  1. Анонимен says:

    Супер зле е тая група