TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Bury Your Dead - 2011 - Mosh N' Roll

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, август 01, 2011 0 коментара

Стил......: Metalcore/Hardcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Mediaskare Records
Отнема....: ~30 минути 

www.myspace.com/buryyourdead

        Големи промени настъпиха в редиците на Bury Your Dead през тази година, но не вярвам някой от феновете да се оплаче от тях. Най-важното събитие за BYD, разбира се, е завръщането на Мат Брусо зад микрофона, след като Майк Тери напусна обиден от "дърпането на конците" в бандата. Заедно с него напусна и басистът Крис Кейн, като на негово място се завърна друг бивш член на групата - Арън Патрик.
        Още отсега мога да ви уверя в едно - ще усетите разликата адски силно! Мат Брусо звучи по-сърдит и по-ядосан от всякога, няма и следа от чисти вокали, балади, ню-метъл, пост-хардкор или мелодичен метълкор, така че официално можем да кажем, че "BYD are back" и че ерата на мелодичното им звучене е вече в историята. Тук ви чака само суров, ядосан, агресивен метълкор/хардкор с режещи рифове и трошащи кости брейкдауни. Изобщо, хардкор духът е завзел обложката, звученето и дължината на албума (малко над половин час), така че не настройвайте ушите си за мелодичност, както вероятно сте свикнали, ако сте слушали предните 2 албума на бандата. "The Sirens of Titan" е може би единствената песен в албума, която можем да определим като "сравнително мелодична". Но тракове като "Slaughterhouse Five", "Bluebeard" и "Jailbird" много бързо ще ви избият старите представи, а по всяка вероятност и няколко зъба, особено ако имате възможността и смелостта да посетите някой от новите концерти на BYD. И не че искам да омаловажавам по някакъв начин творчеството на групата с Майк Тери (на което също съм фен), но просто... това са Bury Your Dead в пълния си блясък.
        Както обаче може би и сами се досещате, "Mosh N' Roll" не блести с кой знае каква музикална техника, новаторство или идейност. Чисто и просто мощен, сърдит, добре продуциран и още по-добре звучащ метълкор/хардкор, който 100% ще предизвика касапница на живо. Чуйте задължително, ако сте фен на жанра!

+ + + + Плюсове.......:
Това са Bury Your Dead, които познаваме.
Мат Брусо вади жестоки хардкор вокали. Уникален е, мамка му!
Няма слаби песни. Касапница от край до край.

- - - - Минуси........:
Сравнително еднообразен албум.
Не съдържа нищо, което вече да не сме чували стотици пъти.

Подходящо за фенове на:
Legend, Emmure, Terror, Thick As Blood, FTFD, ABRB,  и др.
Автор: Stahli
-=7.5/10=-

Categories: , , , , , , , , ,

0 Response for the "Bury Your Dead - 2011 - Mosh N' Roll"