TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Dream On, Dreamer - 2011 - Heartbound

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, август 08, 2011 1 коментара

Стил......: Metalcore/Post-Hardcore
Държава...: Австралия
Лейбъл....: UNFD/Rise Records
Отнема....: ~35 минути 

www.myspace.com/dreamondreamerband

        Време беше и за този дебют, който десетки хиляди пост-хардкор фенове очакваха със затаен дъх. Все пак, знаем много добре колко успешни са почти всички австралийски -кор проекти, така че неслучайно всички очакваха едва ли не чудеса от Dream On, Dreamer. Е, момчетата чак до чудеса не са стигнали, но пък са направили един повече от добър и изключително приятен албум, който макар и да не блести с изумяваща оригиналност, новаторство и нечовешка показност на музикални умения, е много подходящ за ежедневна и прекомерна употреба. Ще ви е достатъчно само да стигнете до заслужилата видеоклип "Downfall", за да разберете, че не ви лъжа.
        Това, което ви чака зад тази красива обложка със сърчице, е типичен модерен пост-хардкор/метълкор с малко (но умело поставени) електронни, алтърнатив и емокор подправки. Вокалите в албума варират от дълбоко-крещящи (Марсел Гадач) до зарибяващо-лигаво-чисти (Майкъл Маклауд, също и басист), като общото между тях е, че всички са чудесно изпълнени, разбира им се почти всяка дума и... не са фалшиви в нито един момент. Естествено, чака ви и сериозно количество брейкдауни, ефектно преминаващи ту в зарибяващи мелодични припеви, ту в още по-бавни и свирепи брейкдауни. Електронните елементи, които споменах по-горе, също играят сериозна роля в "Heartbound", включвайки се с пълна сила в песни като "Downfall", любимата на екипа "A Path of Its Own" и великолепната "To the Lost" (със специалното участие на Матю Райт от The Getaway Plan).
        Уви, "Heartbound" има и своите неизбежни недостатъци. Такива са например вторите китари, които през голяма част от албума жужат зад основните пасажи. На места са се получили доста удачно, но в тракове като "Blinded" просто ми бъркаха в мозъка през цялото време и стояха напълно неадекватно върху основните рифове (подобен проблем отбелязахме и при последния албум на Last Winter, явно всички ни дразни това китарно мъчение). Като недостатък можем да отбележим и често споменаваните прилики на групата с някои техни колеги като Asking Alexandria и Woe Is Me, но казвам това не защото приликите ми пречат, а за да се отбележа, че не са чак толкова стряскащо големи, колкото някои мрънкала ги изкарват. И като последна забележка - албумът можеше да е и с 5-10 минути по-дълъг.
        С две думи - "Heartbound" си заслужава. Естествено, не се продава в България, защото сме в една объркана и зле функционираща държава, но ако имате кинти и желание, винаги може да си поръчате албума (+ готина тениска и доставка) за около 60 лева общо от Австралия или Англия. Аз лично смятам да го направя.

+ + + + Плюсове.......:
Изключително приятен както за ангажиращо, така и за и неангажиращо слушане!
Многопластов, балансиран и с кристален звук.
Много добър контраст между екстремни и чисти вокали.
Перфектно подбрана и поставена електроника.

- - - - Минуси........:
Вторите китари стават адски досадни по някое време.
Нищо нечувано и свръх-оригинално.

Подходящо за фенове на:
Woe Is Me, Asking Alexandria, The Amity Affliction, Attack Attack! и др.
Автор: Testset
-=8/10=-

1 Response for the "Dream On, Dreamer - 2011 - Heartbound"

  1. Анонимен says:

    fuck yeeeeeesss!!!