TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Project Masquerade - 2011 - Nothing But Everything Will Remain

Posted by Today's Metal Crew On неделя, август 28, 2011 0 коментара

Стил......: Progressive Metal
Държава...: Холандия
Лейбъл....: -
Отнема....: ~46 минути 

www.noudsmeets.com

        Project Masquerade не е никак случаен проект. Основният мозък и мастърмайнд зад него е холандският китарен виртуоз Науд Смийтс, а всички останали "гостуващи" музиканти също са популярни имена от прог.пауър/хеви метъл сцената. Барабанист е Денис Лийфланг (Lita Ford, Sun Caged), басът е поверен на Барънд Курбоа, Марк Брекелманс и Дъг Одел, а зад микрофона в различните тракове стоят Чандлър Могел (Outloud), Дмитрий Косицин (Hung), Даниел Вербруге (Ethereal), Мишел Зандберген (Picture), холандския певец и текстописец Grain, както и непознатата поне за мен Сузи Силвърстайм.
        В "Nothing But Everything Will Remain" ви очакват само 6 песни със средна дължина от близо 8 минути, което обаче не бива да ви отказва. Колкото и да е странно, дължината на тези тракове не е постигната изкуствено с безметежно дълги ембиънт-пасажи или каквито и да било излишни приказки, шумове и прочие. И все пак, това не е типичният прогресив метъл, който най-вероятно си мислите, че ще чуете.
        Ясно е, че албумът е китарно-ориентиран. Все пак, г-н Смийтс определено има какво да покаже и да изсвири върху 7-те и 8-те струни на своите китари. Мога да ви говоря с часове за великолепните му (и доста дълги) сола. Но това ще го чуете лесно и сами. Затова е важно да отбележим друго - всяка песен има свое собствено звучене и своя интересна тема. Докато "Disease" например е гореспоменатият "типичен прогресив", в който става дума за бащата на съвременната оптика Абу Али ал-Хасан Ибн ал-Хайтам (или за по-кратко Алхазен), то песни като "Carve Your Soul" ни занимават с темата за намирането на душевната ни половинка и звучат доста, ама доста по-екстремно от "Disease". Затова можем условно да кажем, че албумът се дели на прог-пауър част в лицето на "Disease", "Restless Souls", "King of the Wastelands" и на екстремна част в лицето на "Carve Your Soul" и размазващата "Killer of Life". Именно последната се превърна и в мой личен фаворит с убийствения си ритъм, модерната си траш рифовка, страхотните вокали на Grain и Даниел Вербруге и великолепните сола на Науд Смийтс.
        Всъщност, Науд е не само китарист и клавирист в този албум - той сам е направил и обложката към него. Затова, ако този албум ви попадне отнякъде - купете си го и го разгледайте, докато го слушате. Ако отдавна всичките ви любими прог-метъл банди са ви разочаровали и вече губите надежда за бъдещето на жанра - Project Masquerade определено ще ви я върне.

+ + + + Плюсове.......:
Изключително добра китарна работа.
Въпреки, че става дума за албум с гост музиканти, пичовете звучат доста сработени.
Никакви излишни локуморазтягания, с каквито често ни залъгват разни банди.
Разнообразно звучене.

- - - - Минуси........:
Никога не съм харесвал практиката да се прави албум с малко, но дълги песни.
Труден за запомняне.

Подходящо за фенове на:
Dream Theatre, Nevermore, Queensryche и др.
Автор: Zorn
-=8/10=-

0 Response for the "Project Masquerade - 2011 - Nothing But Everything Will Remain"