TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

НА ЖИВО: X Japan (Лондон)

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, август 29, 2011 0 коментара

www.xjapanmusic.com      
        
        Прекрасен мартенски ден, някакъв четвъртък. Сърфиране из нета и рутинно чекване на страницата на една японска група – инситуция. X Japan. Оказва се, няколко часа по-рано са обявени датите за първото им Европейско турне. Шок!
        Бързо съвземане и вземане на решението – сега, или друг път може да няма. Дестинацията е ясна по default - Лондон, защото има кой да ни посрещне. Още в същия следобед връзката е осъществена, а както се оказа в последствие, купените в петък вечер билети са последните. На следващия ден концертът е Sold Out и едва ли има по-щастлив човек от мен, с оглед всичкия късмет, спохождащ организацията на мероприятието.
        Оттук нататък напрежението и очакването растеше пропорционално с наближаването на полета към мъгливия (хич не беше такъв) остров. Мечтател и мечта бяха на път да се срещнат.
        28.06.2011 - от рано сутринта дъждът и гръмотевиците предвещават буря, но е невъзможно да попречат на предстоящото. Пъстрата и почти 300-метрова опашка от всевъзможни човешки олицетворения (предимно с японски произход), опасваща две преки и половина, украсяваше и вливаше живот във всеки преминаващ наблизо. Малко са местата, където се виждат събрани толкова много щастливо усмихнати хора. O2 Shepherd's Bush Empire бавно и в продължение на повече от два часа поглъщаше този колорит, за да може точно в 21.30h да избухне динамита и заряда, трупан повече от две десетилетия чакане (само за чакалите). Невъзможно е да се опише изживяване, което искаш да не свършва. Защото, поглъщайки чрез сетивата си музика, поведение, визуални интерпретации, пот, вода, флуиди и всичко заобикалящо, в такъв момент се възкачваш до най-високата възможна степен на „удоволствието”. Петимата музиканти имат харизмата да го правят и чрез всяко свое действие успяват да накарат нас - публиката, да изпадаме в състояние да вярваме, че понякога и невъзможното се случва. Липсващото звено от X Japan, Hide (вечна му памет) отново, и както винаги (и завинаги) бе удостоен с подобаваща почит. Загубата на всеки гений е болезнена, а в случая тези мъже никога няма да могат да се разграничат от нея. Вълшебството, с което владеят сцената, лекотата и откровената лудост на моменти в изявите им, съпътствана от виртуозността им като музиканти, заедно с цялото очакване на света, направиха така, че вече реализираната мечта да прерастне в друга такава. Япония не е пък чак толкова далече.
        За направилите си труда да стигнат до тези последни думи искам да кажа - целта на няколкото реда, отделени за това събите, е да накара любопитството ви да заговори и при проявено желание (ако не познавате групата), да се докоснете до нея чрез един от многото достъпни начини, предоставени от времето в което живеем.
        Good Luck!

Автор: Nightice

Categories: , , ,

0 Response for the "НА ЖИВО: X Japan (Лондон)"