TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Iced Earth - 2011 - Dystopia

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, ноември 07, 2011 3 коментара

Стил......: Power/Thrash Metal
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Century Media
Отнема....: ~51 минути 

www.facebook.com/officialicedearth

                Не крия - когато посегнах към този албум, бях със занижени очаквания. Дори по-скоро с такива, клонящи към "следващия албум на любимата ми група, който ще забравя бързо". Всичко това, продиктувано от предните няколко издания на Iced. С оглед на предизвестената преди повече от половин година смяна на Мат Барлоу и неизвестността от това какво ще ни предложи новият глас, изборът между "добре познатото старо" и "експериментът ново" съвсем клонеше към първото. Разбира се, с уговорката и надеждата, че геният на таланта винаги би могъл да се прояви в най-неочакван момент. Е, тук чак за гениалност не можем да говорим, но за един откровенно силен албум – да, което си е една солидна основа за по-нататъшните писания.
        "Dystopia" - така е озаглавен и с такава песен започва албумът. Буквално убийствена песен, не случайно избрана да открие представлението. Мощ, заряд, ентусиазъм, без капка наивност. Толкова директен подход е възприет, че минимум четвърт час е необходим, за да бъде усмирено темпото. Кулминации от високи и ниски вокали, умопомрачителни сола, пълна и безмилостна траш-тресня (да ме извинявате за жаргона). Това са само част от нещата, изреждащи се и преплитащи се едно в друго. За междинен десерт и за доставяне на още по-голяма доза неподправено удоволствие, ни се предлага и от онзи тип китарно/вокално звучене, които просто те карат да запееш едновремено с плеъра, макар след секунди срамно да свеждаш глава, чувайки колко фалшиво виеш покрай Стю Блок. А той, my friends, пее зверски добре. Блок просто е солиден (като блок), талантлив, уверен... и го знае. И го изпозлва добре срещу ушите ви.
        Съвсем умишлено не акцентирам върху отделни парчета и не посочвам, това или онова. Всяка песен предразполага към логорея, защото за всяка може да се каже много. Но няма да го направя. Стойността тук е насочена към този продукт като цяло. Слушам този албум почти месец и го преоткривам всеки следващ път. Има парчета, напомнящи 100-процентово на други, писани през годините. За щастие, обаче, ваксата е уцелена и ако в периода между 1992-ра и 2000-та Iced Earth звучаха така, че да са актуални за времето, точно сега и точно в този момент те отново го постигат, без да им се налага да откриват наново топлата вода. Можем да обвиняваме мистър Шафър за какво ли не, но това е неговата група, неговата музика и изказ като творец. Оттам нататък остава "или ви харесва, или не". Моят съвет е ДА. Все пак, почти няма предпоставки който и да е фен да остане разочарован.

+ + + + Плюсове.......:
Експериментът "Стю Блок" е повече от успешен!!!
Обичащите тази банда няма как да останат разочаровани.
По-важен плюс от горното едва ли има.

- - - - Минуси........:
Въпреки огромния заряд, има моменти в средната част, където яко лъха на нафталинец.

Подходящо за фенове на:
Blind Guardian, Kamelot, Grave Digger, Pyramaze, Nevermore и др.
Автор: Nightice
-=9/10=-

Categories: , , , , , , , ,

3 Response for the "Iced Earth - 2011 - Dystopia"

  1. Max_Might says:

    Ах, любимата ми група. Почти бях решил, че ще го прескочите този албум :)

    Стю се вписва отлично в картинката - гласът му хем млако напомня на мат, хем е малко по - агресивен. Някои от имената на песните са всъщност заглавия на филми. Със сигурност концерта, който наближава ще е страхотен.

    Оффтопик: абе кога брояча скочи на 500К?

  2. Броячът сигурно нещо е откачил, защото и ние не разбрахме кога е скочил така. Според него обаче почти 300000 души са прегледали ревюто ни за Avery Watts, като повечето от тях са от САЩ и Китай. Явно е добра тактика да се пускат линкове на китайския пазар, хаха!

    Поздрави!
    - Zorn

  3. hooligan_sk says:

    На първо слушане не ме грабна, можеби защото го чаках с нетърпение. Ще му дам още 1 шанс заради това ревю ;)