TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Nemesea - 2011 - The Quiet Resistance

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, ноември 24, 2011 3 коментара

Стил......: Alternative/Gothic Metal
Държава...: Холандия
Лейбъл....: Napalm Records
Отнема....: ~55 минути 

www.facebook.com/nemeseaofficial

                Легендарна е красотата на холандските готик метъл вокалистки. Манда от Nemesea не прави изключение, но пък има стрaнeн глас. Пее правилно, личи, че е ходила на солфеж и всe пак... гласът й нe ме кeфи. Или да речем, че просто не пасва добре на този вид музика. Пeе прeкалeно крeсливо и "поп", напомняйки ми на рyскaта вокалистка на Xe-None, а това, вярвайте ми, нe е кoмплимент. Имате право да ме поправите, ако не мислите като мен, но колкото и да слушах "The Quiet Resistance" и "In Control", все оставах точно с това впечатление. Но пък Манда е толкова хубава, че прекалено лесно можем да й простим няколко изкривени ноти. Толкова е хубава, че с голям успех би могла да дойде в България, да се прекръсти на Мандра и да заклати млекозаводите си по "Планета". За добро или за зло обаче, това няма как да стане. Но стига простотии!
        Ако все още четете, а не ровите из Google, търсейки разголени снимки на Манда, значи явно наистина обичате да четете за музика. Поздравления за което! Но да си дойдем на темата - "The Quiet Resistance". Албумът спазва добре традициите на европейския готик рок/метъл, като в него има добавени доста електронни и симфонични елементи. Електрониката е по-малко от тази в "In Control" и можем да кажем, че Nemesea са забили повече в посока "Evanescence/Delain" и че вече не се опитват да бъдат кой знае колко "индъстриъл". Лично аз отчитам това като грешка, защото веднага прави впечатление колко по-богати музикално са песни с повече електроника като "Caught In the Middle", "2012" (макар и само инструментал) и "Allein". Не че имам нещо против запомнящи се, хитови песни като "Afterlife", "High Enough" или "It's Over", но някак всички те вкарват групата в едни обобщаващи стилови рамки, в които свирят много, ама много други банди.
        Неслучайно споменах и Delain по-горе - тяхната червенокоса вокалистка Шарлот всъщност има гост-участие в "High Enough"! Освен нея, из "The Quiet Resistance" можем да чуем Мат Литуин и Маркус Клаван от Bulletproof Messenger, както и Хели Райзенвебер от Stahlzeit (кавър-банда на Rammstein) в бонус-трака "Allein". Вярвам, че доста хора ще сбъркат Хели с Тил Линдеман, имайки предвид немските лирики и типичното индъстриъл метъл чувство във въпросната песен, но запазете спокойствието и сутиените си, не е Тил.
        Айде, че пак дълго стана. Ако с нещо съм бил неясен - извинявам се. И ако още не сте разбрали, че Nemesea е група с красива вокалистка и прави готик метъл с електронни елементи, значи след това изречение би трябвало да ви е станало ясно. Иначе, с толкова много материал няма как да няма и някои по-слаби песни в албума, но като цяло няма сериозна причина да не му хвърлите едно ухо.

+ + + + Плюсове.......:
Групата тръгва в посока, която 100% ще им донесе много нови фенове.
Някой и друг потенциален хит.
Изчистено звучене и добре подложени електроники (макар и малко).

- - - - Минуси........:
Все още са доста зад много от колегите си в жанра.
Ако Манда пeeше толкова добре, колкoто изглежда, щeше да е супер.
Някой и друг излишен и/или скучноват трак.

Подходящо за фенове на:
Xandria, Evanescence, Lunatica, Delain, Omega Lithium, Krypteria, Velcra и др.
Автор: Testset
-=6.5/10=-

3 Response for the "Nemesea - 2011 - The Quiet Resistance"

  1. Анонимен says:

    Надявам се скоро да има ревю на nightwish- imagenaerum

  2. Анонимен says:

    Мене лично мацката ме кефи как пее и за това албума вече се намира в плейлиста ми.

  3. Анонимен says:

    Абе добре пее вокалистката-наистина изисква 2-3 песни,докато свикнеш с гласа й,обаче все пак като цяло звучи добре.За външния й вид е ясно-само недоумявам защо беше нужна тая лесбоцелувка на края на клипа към Afterlife(бие ми на комерс в стила на Гага, Бритни,кака ти Мадона и Агилера в тоя момент).Иначе чисто като музика,безспорно много качествен албум.Действително е далеч от големите имена,но е крачка напред в развитието на групата и безспорно е най-добрия им албум досега!Групата се развива и не се страхува да експериментира,което личи във всяка една песен!От мен 7/10.