TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

At Vance - 2012 - Facing Your Enemy

Posted by Today's Metal Crew On петък, април 06, 2012 0 коментара

Стил......: Melodic Power/Heavy Metal
Държава...: Германия
Лейбъл....: AFM
Отнема....: ~50 минути 

www.tinyurl.com/at-vance

Докато десетки, а може би стотици банди се чудят в каква посока да отидат, за да направят нещо, с което да впечатлят все по-претенциозната метъл публика, At Vance заложиха на сигурното, правейки албум, какъвто искат, а не какъвто лейбълът им е казал или за какъвто феновете са имали "изисквания". Точно затова "Facing Your Enemy" звучи уверено и гордо.

Албумът започва обещаващо с динамичната "Heaven Is Calling". Искаше ми се и да продължи така. Но не би. Следващата (и заглавна) "Facing Your Enemy" си бие на хард рок отвсякъде, в духа на късния Thunderstone, Masterplan, Jorn и Axel Rudi Pell. В този дух са още "Eyes of a Stranger", "Live & Learn", "See Me Crying" и вече познатият ни сингъл "Tokyo" (който явно ще е голям хит в Япония). Като добавим и сълзливите банални балади "Don't Dream" и "Things I Never Needed", нямаше как да ни остане много от жадувания пауър метъл. Него можем да открием само в гореспоменатата
"Heaven Is Calling", "Fear No Evil", "Saviour" и "Fame And Fortune"...

Всичко това ме кара да се чудя защо им е нужно на доказани пауър банди да залитат толкова към хард рока? Уважавам и зачитам факта, че тези банди са израстнали с тази музика. Не мога и да отрека, че това, което правят е наистина качествено. Но това е най-лесното решение. Нямаш сили да измислиш нещо достатъчно разчупено, интересно и новаторско - шляс, хард рок, всички са доволни, работата е свършена. Въх, мерси, не. Когато си пусна албум на пауър метъл банда, не искам да слушам хард рок, а пауър метъл. Ако искам хард рок, ще си пусна Dio, Purple или Lande, ако искам модерен такъв. Щом си пусна At Vance, очаквам друго.

И отново, с риск да се повторя, пичовете са направили добре това, което са направили. Това обаче не пречи на "Facing Your Enemy" да бъде лесно забравим и сравнително "плосък". Вярвам, че не само аз, а и много други фенове с право очакваме много повече от група от ранга на At Vance. Защото въпреки 4-те здрави пауър парчета, лесното решение с хард рока не заслужава да бъде толерирано. От мен 5, от по-обективните и безпристрастни колеги - 7, общо - вижте долу.


+ + + + +
Качествен материал, стилово разнообразие.
Рик Алци показва завидни вокални умения.

Пауър парчетата са трепач!
Приятна момица има на обложката... ;-)

- - - - -
Поредната пауър метъл банда, залетяла излишно по хард рока и напълнила целия си албум с такива парчета...
Няколко откровено скучни трака, между които са и двете балади.
Лесно забравим албум.

Подходящо за фенове на:
Thunderstone, Masterplan, Jorn, Axel Rudi Pell, Nocturnal Rites и др.
 Автор: BGMario
-=6/10=-

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "At Vance - 2012 - Facing Your Enemy"