TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Thousand Foot Krutch - 2012 - The End Is Where We Begin

Posted by Today's Metal Crew On неделя, април 08, 2012 6 коментара

Стил......: Alterantive Rock/Nu Metal
Държава...: Канада
Лейбъл....: -
Отнема....: ~49 минути 

facebook.com/thousandfootkrutch

Thousand Foot Krutch са родени за определението "свежа банда". Просто си ги пуснете и ще се убедите в това. "The End Is Where We Begin" е шестият им студиен албум и може да се каже, че включва в себе си както едни от най-тежките неща, които бандата някога е правила, така и едни от най-леките такива. А аз не крия, че обичам групи, използващи подобен контраст в музиката си.

"The End Is Where We Begin" представлява експлозивна смес от типичен северноамерикански алтърнатив рок ("We Are", "Light Up the Sky", "Let the Sparks Fly", "The End Is Where We Begin", "War of Change"), здрав ню метъл (Disturbed-ската "I Get Wicked" и тежката "Down") и малко рапкор, сбутан тук-там в някои от песните. Използвам фразата "експлозивна смес", защото TFK добре знаят как да извадят толкова готин звук, че да те накарат да си взривиш колонките от надуване, което е почти неизбежно при наличието на песни като "Courtesy Call", "The End Is Where We Begin", "War of Change" и "Down". Някак... отвътре ти идва един порив да надуеш децибелите, за да усетиш всеки кристално ясно открояващ се удар на барабаните и всеки перфектно изчистен риф. Дет' се вика, съседите ми се научиха да слушат силно много готина музика... нищо, че не ги питам.

Но да не се отплесваме. TFK са направили може би най-силния албум в кариерата си. Или, за да не съм чак толкова краен, то поне са направили най-разнообразния си албум досега. Изключвайки почти моментално баладките в "The End Is Where We Begin" (не че не обичам балади, просто тези са хем лигави, хем банални, хем неподходящи), ни остава много първокласен материал, какъвто все по-рядко се среща напоследък.

Спирам тук, преди някой пак да е казал, че в TMB пишем само за "razni omreli fesuve deto ne sa metl ibasi laianta" (дословен цитат), както някой наблюдателно (и напълно грамотно) бе отбелязал в своя мейл към нас. Останалите, които знаете на какво са способни TFK и колко добре правят това, което правят - не се колебайте да чуете този им нов албум. Колебаещите се също да опитат задължително!


+ + + + +
Много модерен, съвременен, солиден, експлозивен и свеж албум.
Много песни, предразполагащи към силно надуване и "избухване".
За всеки по нещо - алт рок, алт метъл, ню метъл, рапкор, баладки и прочие.

- - - - -
Баладките са предвидими, банални, лигави и някак... не ми се връзват в цялата работа.
На места доста напомнят на Linkin Park, Distrubed и други популярни банди.
Ако смятате, че групите в този жанр са "ibasi laianta", не ви препоръчвам този албум.

Подходящо за фенове на:
Linkin Park, Nine Lashes, Nickelback, Disturbed, Hollywood Undead и др.
 Автор: Stahli
-=8/10=-

6 Response for the "Thousand Foot Krutch - 2012 - The End Is Where We Begin"

  1. Анонимен says:

    В един идеален свят... todaysmetal няма да прави ревюта на групи които не фигурират в Encyclopaedia Metallum. Пожелавам ви/си го. ;)

  2. В един идеален свят никой не би трябвало да има Encyclopaedia Metallum за меродавен ^^ Сайтът зачита хард-рок групи за метъл, но доскоро не зачиташе Soulfly и продължава да не зачита Raunchy, да речем, както и много други банди.

    А и все пак е хубaво да припомняме от време на време, че в този сайт се стремим да покажем по-модерната, по-съвременна страна на метъл (и рок) музиката, да обърнем повече внимание на стилове като алтърнатив, ню, модърн, пост-хардкор, метълкор и т.н. Има достатъчно БГ сайтове, които правят ревюта за траш, дет, грайнд и класическо хеви. Ние не се оправдаваме, просто се опитваме да популяризираме по-новите банди и даваме на по-младите ни читатели нови идеи за групи, които отговарят на епохата, в която са родени и в която живеят. Защото ми се струва малко ненормално 13-годишни да ми казват "всичко след 90-та е лайно" и да въртят Гънс, Металика и Пърпъл до спукване.

    Затова и няма да спрем да пишем за готини, свежи банди като TFK. Никога не подхождаме с омраза към миналото, защото го уважаваме прекалено много. Но... все пак сме 2012-та година и предпочитаме да бъдем в крак с времето ;)

    Поздрави и всичко най!
    - Zorn

  3. Анонимен says:

    Много добре казано Zorn! ;]

  4. Ми аз съм от въпросните млади, на 17 години съм и честно казано не подбирам. Вярно че наскоро започнах да слушам цели албуми но малка част от това което съв слушал в последните месеци, новооткрито и старо са Tool, SOAD, RHCP, Arctic Monkeys, Metric, 5FDP, NIN, като слушам и рап и барок поп. Човек трябва според мен да слуша от всичко по малко, защото където се търси, се намира талант.
    Прочее, прослушах албума страхотен е и много надъхва. Като започна пак да бягам, ще си го кача на MP4 за надъхване.

  5. Анонимен says:

    В известен смисъл както авторът на първия коментар,така и вие от екипа на Today's Metal Bulgaria имате право.Подкрепям това,че не е нормално 13-годишни да казват,че всичко след 90-та е "лайно" и да въртят само Мейдън,Пърпъл,Меноуор и т.н.(естествено,въпросните групи имат своето място в развитието на рок музиката,но тя далеееч не се изчерпва с тях!).Да не говорим,че някои от тях(че и по-големи,които са мои връстници,а аз съм прехвърлил 20)дори не знаят как се произнасят имената на тези групи-чувал съм да наричат любимите си групи "Мановар" и "Акепт"(не,не съм направил правописна грешка!).Но и от друга страна не съм особено съгласен с примера за Soulfly и Raunchy.Това,че дадена група вади тежък звук,не я прави задължително метъл.Това,че определена група(като Соулфлай примерно)ползва харш вокали,не я прави метъл.След напускането на Сепултура Макс Кавалера стартира тази група,като през цялото време експериментираше(в началото в хардкор насока,а в последните години в деткор).Друг е въпроса,че не знам вече кой харесва тези експерименти.За мен наистина по-точното определение за Соулфлай е кросоувър,а не метъл(Сега някой ще почне да ми обяснява как това бил траш като стила на Сепултура и прочие или пък как това било груув метъл.Е,да,ама не.Това,което прави той сега,е на светлинни години както от груува,така и от траша.)Що се отнася до датчаните(Raunchy),тяхното звучене е по-близо до метъла,но чистите вокали са прекалено поп(напомнят Bury Tomorrow).Колкото до самите TFK,те определено клонят повече към алтърнатив рок(и песните им между другото хич не са лоши).С две думи не е проблем,че пишете за различни от метъла и рока като стил групи(стига да не са някакви емота като Tokio Hotel,Black Veil Brides,Vampires Everywhere или разни глемари и подобни недоразумения),а това,че много хора си мислят,че едва ли не всяка музика,в която има "жица",е метъл и викат "О,аз съм бахти якия метъл,понеже слушам insert random hardcore/industrial/NDH/crossover/emo/punk/screamo band."

  6. Анонимен says:

    В недостатъците на албума пише, че звученето му наподобява други групи, които са популярни, на една от които оценките на албумите, са занижени. Вероятно защото така ви е кривнала шапката и не искате да си отпушите ушите за музиката, защото сте решили, че част от творчеството им не е се вписва във вашия стил. Не е компетентно от ваша страна да имате 5 групи, чиито творчество да смятате за по-долно, от това на други, само заради вашите предразсъдъци. После се цитират коментари на посетители на сайта, които са основани на вашата логика, само че не са цензурирани и стилизирани. Това е глупаво.