TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

His Statue Falls - 2012 - Mistaken For Trophies

Posted by Today's Metal Crew On сряда, април 18, 2012 1 коментара

Стил......: Metalcore/Electro/Post-Hardcore
Държава...: Германия
Лейбъл....: Redfield Records
Отнема....: ~40 минути 

www.facebook.com/hisstatuefalls

Рядко си правя pre-order на албуми, от които все още не съм чул дори едно парче, но за His Statue Falls направих изключение. Някак отвътре усещах, че няма да остана разочарован. И напълно неизнанадващо - познах. Пичовете са се стегнали, намалили са електрониката наполовина, екстремните вокали вече са повече от чистите и са втежнили звученето си като цяло. Промяната е осезаема, тъй като вече почти няма и характерните за предния албум транс/денс бийтове (грозно звучи, но не се плашете).

"Mistaken For Trophies" наистина е доста различен от предшественика си "Collisions". Но аз подкрепям промяната. Може би "Collisions" беше прекалено "денс" за феновете на екстремната музика, макар и да съдържаше страшни хитове кaто "Give It Up! Give It Up!". Сега обаче Алекс Зауер крещи и грухти с много повече мощ, а Денис Фрис вече е cпрял да лигaви микрoфона. Изобщо, HSF звучат учудващо зряло, сякаш са си взели всички възможни поуки от дебюта си. И все пак ядрото на HSF е запазено и здравите китари, електроники, брейкдауни и супер запомнящи се припеви все още са налице! За пример мога да дам сингъла "Breathe In Breathe Out" (с участието на Чуонг Трин от напълно неизвестните за мен Hornak), "Sorry For Killing the Spirit" и леко мрачната затваряща "Forever... At All". Албумът разполага и с нещо като балада в лицето на "Releases", но за щастие тя е единствената песен с бавното темпо в "
Mistaken For Trophies".

Ако трябва да изтъкна проблемите на този албум... няма да имам много за изтъкване. Встрани от няколко лесно забравими пълнежа, повечето забележки към него могат да бъдат предимно субективни. В края на краищата, "
Mistaken For Trophies" е един много свеж и приятен за слушане албум, който може и да криви от пътя на предшественика си, но за сметка на това криви в правилната посока.

+ + + + +
Изчистен и мощен саунд, добре изравнени нива на всички иснтрументи и вокали.
Много сполучлива и контрастираща комбинация от метълкор, електроника и пост-хардкор.
Албумът е доста по-тежък от предшественика си, с изрязани лигaвщини и нeнужнoсти.

- - - - -
Няколко лесно забравими пълнежа.
Може би им трябва още един албум, за да напипат най-правилната формула за тях.

Подходящо за фенове на:
Hands Like Glass, Abandon All Ships, Helia, Fail Emotions и др.
 Автор: Stahli
-=7.5/10=-

1 Response for the "His Statue Falls - 2012 - Mistaken For Trophies"

  1. Анонимен says:

    Не е лош албума доста по-добре от предния им. Ако искате може да пуснете едно ревю за новия албум на The Seven Year Itch подобна метълкор банда. И на Upon A Burning Body ако разбирасе има кой да напише нещо за тези албуми :).