TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Raubtier - 2012 - Från Norrland Till Helvetets Port

Posted by Today's Metal Crew On вторник, април 24, 2012 0 коментара

Стил......: Industrial Metal
Държава...: Швеция
Лейбъл....: Despotz Records
Отнема....: ~42 минути 


Raubtier бързо се превърнаха във фактор на шведската сцена. Тяхната отличаваща се комбинация от индъстриъл метъл и епична военна тематика, оприличавана често на нещо средно между Rammstein и Sabaton, бързо се хареса на шведската публика. След няколко успешни турнета със Sabaton и Pain, популярността на групата се вдигна неимоверно и излезе дори извън границите на родината им. И ето, днес Raubtier издават своя трети студиен албум, с който не изненадват с големи нововъведения в звученето си, но с който здраво затвърждават основите си.

Можем да кажем, че "
Från Norrland Till Helvetets Port" е най-епичният албум на групaта досега. Отварящата "
Sveriges Elit" е първото доказателство за това - епична, военна и... да си го кажем правата, Sabaton-ска. В подобен военно-полеви стил са още "Låt Napalmen Regna", "Allt Förlorat", "Det Vinder Bär" и "Förgätmigejс". Епичните тракове се редуват с мощни индъстриъл тупалки като "Apokalyps", "Besten i Mig", "Kamouflage", "Fatnesbane", "Vittring", "Rebeller" и "Vapenbröder", всяка също заредена със солидно количество епичност. Но като фен на Raubtier от самото начало, ви казвам искрено - именно индъстриъл тупалките са това, което Raubtier правят най-добре. Никога не съм си падал по епичните им тракове от сорта на "En Hjältes Väg". Преди подобни песни бяха 1-2 в албум, сега са 5-6. И не че са лоши, но някои от тях ("Allt Förlorat" и "Det Vinder Bär" например) доста бягат от същността на Raubtier и трудно могат да бъдат определени като силни.

С риск да се потретя, тежкият, злокобен, пълен с насечени рифове индъстриъл метъл е силата на тази група и точно с това тя набра сериозната си популярност. Точно това звучене ги откроява от всички други банди, които съм чувал (а не е да съм чувал малко) и точно това ги прави уникални, интересни и... Raubtier. В крайна сметка обаче "Från Norrland Till Helvetets Port" е изпълнен с достатъчно материал, на който да издивеете, да си контузите врата от куфеене или да си счупите стола в главата, затова ще огранича мрънкането си дотук и за финал ще ви добавя една забавна вметка - заслушайте се в припева на "Allt Förlorat". Чувате ли как се пее "Вóди ме, бóли ме, гóни ме"? ^^ (Thanx to Hexe!)

+ + + + +
Страховита мощ струи от повечето песни в тоя албум...!
Разпознаваемо, собствено звучене, което не може да бъде сбъркано.
Съчетание от епичност, електроника и първокласен in-your-face метъл.

- - - - -
На места бягат от същността си с песни като "Allt Förlorat" и "Det Vinder Bär".
Доста евтинярска електроника тук-там.

Предните два албума бяха по-силни.

Подходящо за фенове на:
Rammstein, Sabaton, Pain, Turmion Kätilöt и др.
 Автор: Testset
-=7.5/10=-

0 Response for the "Raubtier - 2012 - Från Norrland Till Helvetets Port"