TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Demon Hunter - 2012 - True Defiance

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, април 02, 2012 4 коментара

Стил......: Christian Metalcore/MMDM
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Solid State Records
Отнема....: ~48(+11) минути 

www.facebook.com/demonhunter

Ако ме накарат да назова банда, която с всеки албум да се усъвършенства и да става все по-добра, в ума ми веднага изскача името Demon Hunter. В последните години имам чувството, че тази банда просто не може да сбърка. Смело мога да кажа, че "The World Is a Thorn" беше най-силният албум на групата досега и не си представях как Райън Кларк и компания ще се самонадскочат с "True Defiance". Още не съм сигурен дали този албум ще успеее да задмине TWIAT (ще го покажат идните месеци), но ако не друго, то поне е също толкова силен.

Иначе казано, Demon Hunter напипаха правилната формула и се възползват от нея с пълна сила. В "True Defiance" са забъркани екстремен метъл, двойни каси, тежки рифове, мелодични припеви, невероятни чисти вокали, здрави сола, някой и друг брейкдаун, много запомнящи се песни и няколко случайно попаднали косъма от епичната брада на Райън. Резултатът - тракове като "My Destiny", "God Forsaken", снабдената с доста дет метълски основен риф "Someone To Hate", "This I Know" и "Wake" отвяват мозъци. Не знам кой фен и с какви уши би се оплакал от подобна мощ, мелодичност и свежи идеи. Изключително приятна изненада за мен беше и намиращата се в deluxe изданието "I Am a Stone". Не очаквах Demon Hunter да направят песен само с чисти вокали, виолончело и цигулки, но... този трак е просто гениален. В морето от нови албуми, минаващи през ушите ми всеки ден рядко се спирам за повече от няколко дни на нещо, но тази песен я превъртях около 100 пъти само в деня, в който я чух за пръв път.

Като цяло, пичовете са намерили идеалният баланс между тежест и мелодичност, без да се отклоняват в излишна поп-мелодичност или екстремизъм. Така всеки фен на модерния метъл може да открие нещо за себе си в "True Defiance". Според мен, например, албумът можеше да мине и без 1-2 трака, но когато говорих с други фенове на бандата, те посочиха други две песни, без които също биха могли да минат. Така че имайте предвид, че два трака може и да не ви допаднат... но в никакъв случай не пропускайте да чуете този албум!


+ + + + +
Баланс между тежест и мелодичност, без излишни крайности.
Страхотни вокали от Райън Кларк (особно чистите му).
Много здрав материал и много запомнящи се песни.
Изключителен бонус трак като "I Am a Stone" се среща рядко.

- - - - -
Албумчето можеше да мине и без 1-2, максимум 3 трака.

Подходящо за фенове на:
All That Remains, As I Lay Dying, 5FDP, The Sorrow, Soilwork, In Flames и др.
 Автор: Testset
-=8.5/10=-

4 Response for the "Demon Hunter - 2012 - True Defiance"

  1. Анонимен says:

    супееер!!! И стига с тия минуси,можело да мине без 2,3 трака,ама си е супер... ;)

  2. Анонимен says:

    Християнски метълкор, хахаха

  3. Анонимен says:

    Абе тоя вид метълкор си го има от доста време, какво му е толкова смешно?

    И така като се замисля ... дали има мюсюлмански метълкор?

  4. Анонимен says:

    Как така на албума на "My Heart To Fear" ще дадете 10,пък на тоя...8.5 ?!