TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Neosis - 2012 - Neosis

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, април 16, 2012 6 коментара

Стил......: Modern/Math/Industrial Metal
Държава...: Швейцаргия
Лейбъл....: -
Отнема....: ~49 минути 

www.facebook.com/neosisofficial

Ако някога сте се чудили дали е възможно даден елемент в албум да е толкова покъртително скапан и нетърпим, че да убие всички останали елементи в него, не се чудете - отговорът е "да". Но не приемайте думaта ми за факт, чуйте сами как това се случва в едноименния дебют на Neosis. Тези иначе технични и талантливи швейцарци са избрали интересни теми, интересен стил, интересна концепция и интересен подход, за да направят музика, каквато не можете да чуете всеки ден. Нo... са се престарали. Или по-точно, май изобщо не са се старали. Става дума за този унищожителен елемент, благодарение на който целият "Neosis" става напълно нетърпим - барабаните.

What the fuсking hell is this? Are you fuсkin' kidding me? Бах маа му, какво е това? Когато първо чух този албум на слушаките си, реших, че нещо не е наред със смартфона ми. Но когато и колоните вкъщи с тъга и сълзи на мембраните възпроизведоха този болезнено грозен барабанен саунд, се отчаях. Вече втора седмица не успявам да проумея как е възможно група с толкова много кипящ талант и толкова добри музиканти да остави албума си с такъв звук. Звукът на целия албум е приглушен, нискочестотен и нискокачествен, но барабаните просто чупят тъпомера. Не знам как да ви опиша като какво звучат... може би като... шляпане на длан в преял тумбак. Или като шляпане на крак в плажна джапанка от 1 лев? Егати, с тропане по пода и с пръсти по масата щяха да извадят по-добър звук. Къде ти - с уста да ги бяха имитирали тия барабани, пак нямаше да са толкова зле! Върху тях пък са наслагани много (и нелоши) електронни звуци, Meshuggah-ски китари, почти неозвучен бас и два типа вокали, от които само крещящите са добре продуцирани. Чистите са пълни с ненужни ефекти и имам чувството, че пеят едно и също през цялото време, което също не е голям плюс за албума.

Както казах горе, групата има завидни музикантски умения и идейност, но се проваля напълно откъм звук. Единствено крещящите вокали, водещите китари и част от електрониките се открояват на фона на цялотсното неадекватно звучене на албума. "Neosis" можеше да се превърне в събитие за феновете на техничния метъл, но уви, ужасната му продукция и други грешни решения ще оставят групата далеч от големите в жанра. Все пак, ако гадното звчуене не ви пречи и/или сте фенове на групи като Fear Factory, Meshuggah или Mnemic, то чуйте за какво точно иде реч и стискайте палци в следващия си албум Neosis да се поправят. Това обаче ще стане само ако колегите не прехвалват излишно този им дебют.


+ + + + +
Технични изпълнения, талантливи музиканти, готини идеи!
Добър китарен звук, здрави крещящи вокали, сполучлива електроника.
Оставят доста надежди за бъдещото си развитие.

- - - - -
Доста лоша и съмнително неадекватна продукция.
Съкрушаващо скапан барабанен саунд
, развалящ всеки помен от кеф.

Подходящо за фенове на:
Fear Factory, Meshuggah, Mnemic, Threat Signal, Arkaea и др.
 Автор: Undepth
-=N/A=-

Categories: , , , , , ,

6 Response for the "Neosis - 2012 - Neosis"

  1. Анонимен says:

    Това звучене на барабаните със сигурност е търсено, въпрос на личен избор е дали се харесва или не :) На първо слушане са ми ужасни, електрониките са шит, като цяло нищо общо със стандартите в мат (или джент) метъл музиката. Пропускам.

  2. Seeker says:

    Слушах го преди няколко дни и изобщо нямам спомен да са ме подразнили барабаните. Може да е, защото го слушах на лаптоп (който вади учудващо як звук btw), не знам. Това обаче, което буквално ме отврати бяха пискливите чисти вокали. Толкова яка музика, а тия чисти вокали направо и се изсраха отгоре, ще извинявате за израза. Напомнят ми за чистите в Breach The Void, които също ми лазят по нервите, имам чувството, че някой петокласник ги е записвал, страшно пискливо звучат. Според мен това е и причината изобщо да не съм обърнал внимание на барабаните.
    P.S. Сега си пуснах първата песен и виждам какво имате предвид. Честно казано мисля, че това звучене, както спомена човека в предния коментар, е умишлено. Просто звучат по-синтетично. Абе като цяло тая група страшно много ми напомня за Breach The Void.

  3. Явно всеки има от какво (и с право) да е недоволен от този албум. Аз обаче съм склонен да се съглася с колегата, тъй като в екипа сме се посъбрали отбор аудиофили, сред които и трима барабанисти (аз между тях). За мен лично барабаните са изключително важни за модерния метъл и лошото им озвучаване е пагубно за много албуми, включително и този. Разбирам, че е търсен ефект, но и според мен ефектът се е превърнал в адски дефект. Слушам музика на high-end техника и това звучене е напълно неприемливо и за мен. Лош избор, пък бил той и търсен :-)

    Поздрави!

  4. Анонимен says:

    Оффтопик - защо нямате ревю на Koloss на Meshuggah :) ?

  5. Анонимен says:

    Undepth <3 :DDDDD Това ревю го прочетох сутринта,доста се смях :D Едно предложение:защо не направите 2 секции:една с лоши албуми и друга с добри ? :)

  6. Анонимен says:

    + ушевадни Sybreed влияния