TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Shinedown - 2012 - Amaryllis

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, април 26, 2012 3 коментара

Стил......: Alterantive Rock/Heavy Metal
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Atlantic Records
Отнема....: ~41 минути 


На сцената най-накрая блесна звездата на най-новата, пълна с динамика рожба на алтърнатив и хеви метъла - "Amaryllis" на Shinedown. След четиригодишна пауза групата кротко изкара на бял свят новия си албум, скатавайки се лукаво в сенките в очакване на вълната от одобрителни писъци, която и не закъсня.

"Amaryllis" не само поддържа високото ниво на предшественика си "The Sound of Madness", но го и подминава с композицията, текстовете и цялостното си внушение. Албумът е с изчистен, нов и оригинален звук и същевременно е пълен с разнообразни, завладяващи и подканващи към куфеене (или лудо тактуване, ако сте в трамвая) припеви и сола. Гласът на Брент Смит пък, както винаги, е точен, наситен и добре изведен. Е, нещата са крайно относителни по отношение на реакциите на новата и старата публика, тъй като стилът им се е променил с времето, но не можем да отречем, че албумът е впечатляващ. Доказателства за това са надъхващата "Adrenaline", сингълът "Unity" и едноименната "Amaryllis" - спокойна и романтична до гъдел.

Разбира се, албумът не е перфектен, имайки предвид предателски промъкващото се усещане, че някой някъде е опитвал да отбие номера с "I’m Not Alright" и "Through the Ghost", но ако оставим сапунисаните им текстове и летаргични мелодии настрана, по всички други критерии "Amaryllis" не е за изпускане или надуто подминаване. С уверен размах той изчиства всичко по пътя си, окупирайки напълно и ушите, и ума и отваря работа на невроните заради силното вълнение и емоции, които предизвиква. Могат да се постараят следващия път още мъничко, пък може би ще достигнат великото съвършенство. Но засега има какво още да се желае.


+ + + + +
Солиден, оригинален звук, добри композиции, разнообразие.
Зарибяващи припеви и сола.
Гласът на Брент Смит.

- - - - -
Няколко откровени filler-a.
Някои сапунисани текстовe.

Подходящо за фенове на:
Seether, Alter Bridge, Black Stone Cherry, Hinder, Halestorm и др.
 Автор: Renn
-=7/10=-

3 Response for the "Shinedown - 2012 - Amaryllis"

  1. Анонимен says:

    Undepth си остава the best ;-)

  2. Анонимен says:

    Албумчето е невероятно.. но хеви метъл не е.. по скоро хард рок.

  3. Анонимен says:

    Брент Смит действително е голям глас,но на мен пък точно този им албум не ми допадна(а го изслушах целия).Също така и не ми е ясно защо избраха Enemies за трето видео към албума,пък и самото видео е много зле!На целия албум не бих дал повече от 6/10.