TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

August Burns Red - 2012 - Sleddin' Hill: A Holiday Album

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, септември 27, 2012 0 коментара

Стил......: Metalcore/Instrumental
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Solid State
Отнема....: ~42 минути 


Елхите са украсени, навън има 3 метра сняг, общината е изненадана, парното е на макс, печките бумтят и... а? Какво? Бълнувам? Вярно, то пък още е септември и е почти 30 градуса... но August Burns Red все пак издават албум с коледни песни. Това изречение би звучало като много странен майтап, защото в него няма почти никаква логика, но в случая майтап няма. Това наистина е албум с коледни песни и наистина е изсвирен от August Burns Red, една от най-добрите метълкор банди в момента изобщо.

Не е сефте метъл банда да прави коледен албум, за да се правим на изненадани, но докато всички останали са правили такива неща с идеята, че правят някаква пародия, ABR са се постарали да направят нещо много повече от поредния "бъзик албум". Дори да ви е писнало от коледни песнички, че дори и от техни метъл кавъри, в "Sleddin' Hill" ви очаква нещо по-различно. Целият албум е почти изцяло инструментален (като изключим "Rudolph the Red-Nosed Reindeer"), което в този изключителен случай е добра идея, защото така можем да обърнем достатъчно внимание на най-важното в случая, а именно - невероятните аранжименти, които ABR са направили на някои от най-популярните в САЩ коледни парчета. Дори твърди скептици като мен биха възкликнали очаровани, щом чуят уникалните метълкор преработки на "Frosty the Snowman", "Jingle Bells", "Little Drummer Boy",
"Oh Holy Night", "Carol of the Bells", "We Wish You a Merry Christmas", "God Rest Ye Merry Gentlemen" и още 5 широко известни коледни песни. Всички парчета са изсвирени с типичната за ABR техника, без да се следва лесния път чрез просто копиране на оригиналните мелодии. Инструменталната насоченост на албума пък е позволила използването на допълнителни инструменти като цигулки, клавишни, звънчета и дори духова секция, там, където е необходимо.

По принцип не бих се хванал да напиша каквото и да е за който и да е инструментален албум, но August Burns Red толкова добре са се справили с аранжиментите на гореспоменатите коледни песнички, че направо се умилих. Към тях е подходено с уважение и по този начин, благодарение на постигнатия баланс между типичния за групата тежък метълкор и "коледния дух", не се е изгубила самата идея за "коледна песен". Изобщо, групата показва зрялост и умение във всичко, което прави и този албум е поредното доказателство за това. Затова пак казвам - независимо дали харесвате коледни песнички или не, "Sleddin' Hill" си струва слушането. Възможно е да се изненадате много приятно, но ако искате изчакайте и го чуйте някъде през декември, защото ранната есен определено не е подходящият сезон за старт на коледното настроение.

+ + + + +
Най-добрите метъл аранжименти към коледни песни, които някога съм чувал!
Изключително мощен звук, тежки китари, плътни барабани, открояващ се бас.
Постигнато разнообразие с помощта на редица други музикални инструменти.
Атмосферата, коледният дух и снегът на парцали още малко ще изскочат през колоните.

- - - - -
Коледен албум през септември...? Само аз ли не виждам логиката?
Повечето песни от албума вече сме ги чували поотделно в последните 3 години.

Подходящо за фенове на:
Born of Osiris, After The Burial, Veil of Maya, BTBAM, TDWP и др.
 Автор: Undepth
-=8/10=-

Categories: , , , , , , , , , ,

0 Response for the "August Burns Red - 2012 - Sleddin' Hill: A Holiday Album"