TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

It Lies Within - 2012 - Chrysalis

Posted by Today's Metal Crew On сряда, септември 05, 2012 0 коментара

Стил......: Melodic Metalcore
Държава...: САЩ
Лейбъл....: Luxor Records
Отнема....: ~35 минути 


Днес се събудих толкова свежо в 7:03, че първата мисъл в главата ми (веднага след "Баня... бързо", разбира се) беше "Слуша ми се някакъв дебют". Като типичен младеж с компютър, ровнах из интернет какво е излязло в последните дни под формата на дебют и се натъкнах на съвсем пресния дебют на It Lies Within. От адски кратктие описания разбрах само, че става дума за мелодичен, но тежък метълкор, с малко електроника. И макар и кратки, описанията се оказаха доста точни.

Както хиляди пъти сме повтаряли, да измислиш нещо ново в метълкора вече е почти невъзможно. Жанрът вече е смесван буквално с всякакви стилове (класика, транс, поп, рап, джаз и каквото още се сетите) и горе-долу не е останал неизсвирен вид брейкдаун. Затова не мога да кажа, че бях отвяващо впечатлен от този дебют. Макар в него да има нещо, което да го различава (необяснимо с думи, въпрос на усещане е) от много други модерни метълкор банди, в "Chrysalis" има и нещо, което го кара да минава покрай ушите. Това "нещо" е липсата на изненада и новаторство. Дори готини песни като двукасовата мелачка "Now Or Never", мелодичните "Home Is Where the Heart Is" и "Foundations", тежките "Moments & Memories", "Redefined Identity" и "The Watcher" не успяха да ме убедят, че It Lies Within могат да "пробият" с този си дебют. Не защото павят лоша музика (напротив), а защото всичко, което правят, вече е правено хиляди пъти. Чест прави на пичовете, че правят по-тежка музика от някои свои разлигавени колеги, както и че понякога залитат направо към деткор, но за да се получи наистина впечатляващ краен продукт, е нужно нещо повече от съчетание на тежест, мелодичност, няколко сола и Euroarp-а на FL Studio ;-) Неубедителните на места чисти вокали също имат нужда от сериозно шлифоване.

Чудя се как га до кажа така, че да изглежда ясно... затова да речем, че този албум не е никак лош сам по себе си, съчетава доста тежест, мелодия и електроника, но в крайна сметка не предлага нищо, което досега не сме чували, направено по-добре от други групи (Adestria и My Heart To Fear, например). Все пак, не оставайте с впечатлението, че това ревю е негативно. Мога дори да кажа, че вече харесвам ILW, защото макар групата все още да стъпва плахо, показва много талант, който със сигурност ще направи следващия им албум много по-добър от този. Дотогава ще покуфеем и на "Chrysalis", но надали в дългосрочен план.


+ + + + +
Добър сам по себе си албум, към който няма сериозни забележки откъм изпълнение.
Изненадващо добро съчетание/редуване на тежки пасажи с мелодични такива.
Електрониката, макар и доста опростена, е голям плюс за звчуенето на бандата.
Все пак това е дебют, а в него най-важен е талантът, който пичовете показват.

- - - - -
Абсолютно нищо ново под все още горещото септемврийско слънце.
Има мегдан (и нужда) за подобрение на чистите вокали.
Надали ще се задържи извънредно дълго на плейъра ви.

Подходящо за фенове на:
Adestria, My Heart To Fear, Make Me Famous, My Ticket Home и др.
 Автор: Stahli
-=6.5/10=-

0 Response for the "It Lies Within - 2012 - Chrysalis"