TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Völkerball - 2012 - Weichen Und Zunder

Posted by Today's Metal Crew On събота, септември 01, 2012 0 коментара

Стил......: Industrial Metal/NDH
Държава...: Германия
Лейбъл....: -
Отнема....: ~57 минути 


Би било нескромно, но не и невярно да кажа, че в България има само едно място, където се обръща достатъчно внимание на Neue Deutsche Härte бандите и това място е тук, въпреки че не сме специализиран сайт за NDH. Точно затова, макар и с малко закъснение, не можех да не ви представя дебютния албум на една група, доскоро известна само като "Rammstein tribute band". Името е достатъчно красноречиво не само за основното влияние на пичовете, но и горе-долу за музиката, която ви очаква в "Weichen Und Zunder". Но нека все пак кажем няколко думи за Völkerball.

Не е нужно да си фанатичен Rammstein фен, за да знаеш, че името "Völkerball" идва от DVD-то, издадено от групата през 2006-та. Но именно фанатичните Rammstein фенове са тези, които знаят за кавър-групата Völkerball още отпреди те да издадат този си дебют. Най-вече на такива фенове ще се хареса и "Weichen Und Zunder". Пеенето на Рене Анлауф е почти идентично с това на Тил Линдеман, а опростените, тежки, насечени рифове и електроника напомнят със страшна сила за ранните творби на Rammstein от средата на 90-те. Тук вече спокойно можем да говорим за копиране на стил, макар и момчетата да са се постарали да не "пощипват" директно рифове и мелодии от любимците си. Тук идва и разликата между "имитация" и "крадене", която много хора често не улавят. Но в случая имитацията не е толкова лошо нещо. Макар "Völkerball" и "Gammelfleisch" да звучат като песни, които спокойно могат да влязат в албум на Rammstein, групата е направила и свежи парчета като "Doktor", забиващите се в главата "Radioaktiv" и "Königin", тежката "Foltergeist", 6-минутната "Heldmaschine" и "La Paloma" - любима песен за кавъри на много NDH банди.

Встрани от няколко протяжни и ненужно дълги песни, NDH феновете имат за какво да се хванат и в този албум. Дори скептицизмът, с който подходих и знанието, че ме чака откровено и нескрито копие на Rammstein, не успяха да ме спрат да покуфея на може би най-любимия си жанр. За добро или зло обаче, Völkerball все още остават далеч зад оригинала. Промяна в подхода и силно отърсване от Rammstein влиянието би било единственото правилно решение за следващия албум на момчетата. В противен случай ще ги очаква забрава.


+ + + + +
Опростено звучене, напомнящо за ранните неща на Rammstein.
Някои свежи парчета, които не звучат досущ като копия.
Изчистен саунд, тежки китари, сравнително качествена продукция.

- - - - -
Липса на достатъчно добри собствени идеи.
Тук вече говорим за абсолютно явно и неприкрито копиране на стил.

Подходящо за фенове на:
Rammstein, Maerzfeld, Eisbrecher, Stahlmann, Megaherz и др.
 Автор: Testset
-=N/A=-

Categories: , , , , , , ,

0 Response for the "Völkerball - 2012 - Weichen Und Zunder"