TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Nine Lashes - From Water To War

Posted by Today's Metal Crew On вторник, януари 21, 2014 0 коментара

Стилът: Alternative Rock/Metal
От/Год: САЩ, 2014
Лейбъл: Tooth & Nail
Отнема: ~35 минути


Една от най-приятните музикални изненади за мен през 2012-та бе "World We View" - вторият студиен албум на Nine Lashes. Изключително модерният, свеж и актуален алт-рок/метъл звук и нескритото позитивно (християнско) послание задържаха този албум в плейъра ми цели няколко месеца, като дори все още си го пускам понякога. Затова с откровен ентусиазъм очаквах да чуя какво ни е подготвила групата в "From Water To War" - дали са запазили звученето си, дали не са "олекнали", или пък се е случило нещо съвсем различно и напълно неочаквано?

Е, Nine Lashes отново са заложили на познатото звучене, което само за около година вдигна популярността им с няколкостотин процента. Което е логично - те знаят как се твори в този жанр и никак не са чужда и на вътрестиловото разнообразие. Албумът може да бъде сегментиран на повечето разновидности на съвременния алтърнатив. В него можете да забележите типичния модерен алт-рок в "Never Back Down", "Break the World" и "Fear And Shadows" и "In the Dark", малко по-клавишния и хитов такъв в "Where I Belong" и страхотната "Love Me Now", както и по-тежката версия на жанра в "Lights We Burn" и Light It Up", последната от които е и единствената песен в албума, в която се чуват и малко крещящи вокали. Задължителните radio-friendly балади пък носят заглавията "Surrender" и "Cover Your Own". Двете парчета всъщност не са чак толкова балади, колкото "безжицави поп-рок песни с позитивно послание", както правилно отбеляза един колега.

Накратко - "From Ashes To War" не изненадва особено и не страни особено много от формулата на "World We View", затова можем да го наречем "логично негово продължение". И също като предшественика си, това е един много приятен за слушане, надъхващ, актуален и свежо звучащ албум с готино послание, затова поне аз не мога да се оплача от общото качество на материала в него. Затова, ако предният им албум ви е допаднал - не пропускайте този! А ако още не сте чули предния, пък ви се слуша качествен алтърнатив - чуйте и двата албума наведнъж, за да разберете защо тепърва ще чувате за Nine Lashes, които, без да преувеличавам, са напът да се превърнат в едно от новите големи имена в жанра. Бъдещето ще покаже.

+ + + + +
Свеж и актуален звук, модерни тежки китари, електроника и качествена продукция.
За пореден път има няколко парчета със силен хитов потенциал.
Добро вътрешно разнообразие, даващо на всеки вид фен по нещичко.
Музиката на Nine Lashes просто те кара да се чувстваш добре, не знам как го правят. 

- - - - -
Е па малко кратичък ми се чини да е...
"Безжицавите поп-рок песни с позитивно послание" не се вписват особено добре... май.
Определено не е по-добър от предшественика си, а така се губи инерция. 

IF YOU LIKE
Red, Skillet, Rev Theory, TOAD, Renegade Five, TFK, Alter Bridge и др.

Автор: Testset
[7/10]

0 Response for the "Nine Lashes - From Water To War"