TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Winterstorm - Cathyron

Posted by Today's Metal Crew On понеделник, януари 27, 2014 0 коментара

Стилът: Epic Power Metal
От/Год: Германия, 2014
Лейбъл: NoiseArt
Отнема: ~56 минути


Епичен пауър метъл с елементи на фолк. Ако това изречние не грабва вниманието ви, няма много смисъл да четете нататък. Но ако вече потривате ръце (мислено, защото подозирам, че четете с ръка на мишката и клавиатурата) в очакване, чакането ви ще бъде възнаградено с един епичен, мелодичен и героичен албум, какъвто е "Cathyron".

Както аз не сядам на масата, ако на нея няма мръвка (макар че като готвя, винаги гледам винаги да има опции за вегетарианци - да ядат месо, или да стоят гладни), така и Winterstorm не сядат да записват, без да имат идеи за готини мелодии на масата пред себе си. И ако не разбрахте нищо от тази умопомрачителна метафора, ще го кажа другояче - в "Cathyron" няма песен, в която да не ти се прище да покуфееш, да попееш, да вдигнеш юмрук в небето, да извадиш меча от ножницата и да погалопираш в ритъм на гърба на своя верен кон. Поне това си представям аз, когато слушам какво се случва с Терон - главният фентъзи герой в този концептуален албум. Той се бори за Доброто и целта му е да унищожи всичко Зло. Това, разбира се, е супер новаторски сценарий, особено като за пауър метъл албум, но в крайна сметка - защо пък не? На Winterstorm им отива да възпяват подобни истории. Пък и нека някой каже нещо срещу супер епични парчета като "Far Away", "Down In the Seas", "Elders of Wisdom", или феномалния 7-минутен епос "Call of Darkness" - все песни със страхотни мелодии, епични мъжки хорове, клавиши и оркестрации, превъзходна китарна работа и включвания на фолклорни инструменти. Ако пък сте фенове на групи като Blind Guardian, Helloween, Running Wild и Orden Ogan, просто не виждам как няма да се разсипете от кеф на "Windkeepers" и да не харесате "The Maze" и "Metalavial".

Защо обаче такива рехави барабани? Такъв епичен продукт не заслужава този слаб барабанен саунд. Всичко останало е пипнато - китарите са ясни и силни, на вокалите и хоровете им се разбира всяка дума, обаче барабаните шляпат някъде в далечината (освен в "Call of Darkness"). Е, положението не е чак толкова лошо, даже е по-скоро поносимо, но един по-плътен и ясен барабанен звук щеше да пасне страхотно на "Cathyron". Това е и основната ми забележка към албума, макар че имам и още няколко, по-малки такива. Те се отнасят най-вече към предразполагащите към "skip" интро и аутро, чиято липса изобщо няма да забележите, ако ги изтриете от плейлиста. Но това вече са друг вид претенции, с които няма да ви занимавам и които в никакъв случай не трябва да ви разколебават да чуете "Cathyron", щом той се появи на пазара на 7 февруари.

+ + + + +
Епичен, мелодичен и героичен пауър метъл албум с "фентъзи" концепция.
Чудесна китарна работа, героични мъжки хорове и готини мелодии на всеки ъгъл.
Периодични включвания на фолклорни инструменти, оркестрации и допълнителни клавишни. 

- - - - -
Не особено добър и балансиран барабанен звук.
Ако махнеш интрото и аутрото - хич няма да ти липсват. 

IF YOU LIKE
Blind Guardian, Orden Ogan, Van Canto, Helloween, Running Wild и др.

Автор: Undepth
[8/10]

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Winterstorm - Cathyron"