TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Guano Apes - Offline

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, май 29, 2014 2 коментара

Стилът: Alternative/Pop Rock
От/Год: Германия, 2014
Лейбъл: Columbia Seven One
Отнема: ~38 минути


Едно от ревютата, за които помня, че сме изяли най-много хранилка беше това за "Bel Air" на Guano Apes преди... две години? Или три. Вече не помня. Защо не помня? Защото нямаше с какво да запомня албума? Защото не исках да си го спомням изобщо? Или защото помня само онези Guano Apes, които за последно издадоха свестен албум преди повече от десетилетие? Или заради всичко изброено? Логично е и след вълната от негативни реакции за онова ни ревю сега да се поправим и да напишем някоя хубава дума, нали? Да! Но само ако албумът наистина заслужава. А ако е слаб като предшественика си - няма да си кривя душата.

Няма да ви мъча, казвам ви веднага - "Offline" е на нивото на "Bel Air". С други думи - не звучи като Guano Apes и не заслужава да излиза под това име. Това е друга група, с друго звучене, което няма нищо общо с онези Guano Apes, които познавахме в края на миналия и началото на новия век и които правеха кросоувър, алтърнатив и ню метъл. "Offline" може да мине за добър като за поп-рок албум, може да даде някой и друг хит за обедната програма на рок радиата, докато водещите хапват кюфтаци в почивката, но не може изобщо да се мери с който и да е от добрите албуми на Guano Apes. Защо ли? Защото "Offline" звучи като албум-колаборация на Avril Lavigne, Pink и Gwen Stefani. Който не вярва - да си пусне сингъла "Close to the Sun". Или която и да е песен от албума, те и без това си приличат една с друга.

Безсмислено е да ви казвам какво не ми харесва в отделните тракове в албума, защото няма дори един цял такъв, който да си харесах. Рядко се случва, но и такива албуми има. Затова щеше да е най-добре когато се разпаднаха, Guano Apes да си останат така. Тогава щяхме да си имаме "Proud Like a God", "Don't Give Me Names" и "Walking On a Thin Line" и щяхме да си спомняме за тази група с добро. Остава самата група да се надява, че няма да бъде запомнена с последните си два албума, защото в тях съвсем наистина и съвсем сериозно няма абсолютно нищо интересно. Пък току-виж си останали офлайн след този албум... за добро ще е.

+ + + + +
Мелодичен и неангажиращ албум като цяло.
В песни като "Close to the Sun" и "Numen" има готини припеви.
Малко повече рок се дочува във "Fake".

- - - - -
Нищо общо с Guano Apes... или поне с добрите години на групата.
В албума почти няма рок, камо ли пънк, кросоувър, или алтърнатив/ню метъл.
Виж секцията "If you like" и ще разбереш останалите минуси.

IF YOU LIKE
No Doubt, Gwen Stefani, Avril Lavigne, Pink, Поли Генова и др.

Автор: Undepth
[2.5/10]

Categories: , , , , , , ,

2 Response for the "Guano Apes - Offline"

  1. Анонимен says:

    Metallica си имат Load & Reload, Kreator имат Endorama, Iron Maiden си имат всичко от Dance of Death нататък, Guano Apes си имат тези две бози. Миналия път бяхте нарекли албума обиден към феновете и го бяхте сравнили с лайно. Тоя не сте, а е по-голямо лайно.

  2. Анонимен says:

    Тоя албум издиша яко в сравнение дори и с последния, а какво остава за останалите!