TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

[INDEPENDENT!] Lovesick Saints - Dia De Los Muertos (EP)

Posted by Today's Metal Crew On неделя, май 11, 2014 0 коментара

Стилът: Punk Rock
От/Год: САЩ, 2013
Лейбъл: -
Отнема: ~22 минути


Случва се понякога човек да се завре толкова надълбоко в независимата, че да стигне до банди, които още нямат и 100 последователи във Facebook. Това обаче не е фактор за качеството на материала, издаван от въпросните групи. Неведнъж се е случвало да откривам групи с много малко "харесвания", които впоследствие са ставали много популярни и са подписвали договори с учудващо големи лейбъли. Така например когато за пръв път открих Dead By April групата имаше 120 приятели в MySpace, а бъдещи любимци на американската (и не само) младеж като Starset и From Ashes To New имаха по 90 последователя, когато за пръв път попаднах на тях. Пък вижте им профилите сега.

В мига, в който пиша тези редове, Lovesick Saints имат около 80 последователя, но това изобщо не им пречи да правят качествен пънк рок - и то от онзи вид пънк рок, с който някога станаха известни The Ramones, Social Distortion и The Clash. Може би затова LSS звучат доста и като група от 90-те. Звукът им, музиката им и атмосферата в нея - всички те напомнят за едни по-ранни периоди в развитието на този вид музика, когато гореспоменатите пънк легенди все още узряваха, а Green Day може още да минат за тийнейджърска банда. Както можете и сами да се убедите, дори видеото към "War Story" (посветена на американските военни ветерани) изглежда така, сякаш е заснето през 90-те. От него пък можете да добиете и цялостна представа за музикалната насоченост на бандата и да решите струва ли си да следите развитието ѝ или не.

22-те минути в това EP са достатъчни, за да разберем какво можем да очакваме от LSS завбъдеще, но напълно недостатъчни, за да се каже със сигурност дали качественият материал би надделял над пълнежа в един евентуален дългосвирещ албум. "War Story", "Sick And Broken" и "One Foot In the Grave" дават такива индикации, но "This Ain't It" и баладата "Empty", макар и емоционални, просто не задържат интереса достатъчно дълго и започват да доскучават още с началните си тонове. Ако вие обаче имате афинитет към този вид пънк рок или просто обичате да налитате на нови и широко непопулярни банди - хвърлете едно ухо на LSS!
 
+ + + + +
Пънк рок за ценители, в стила на "старата школа".
Звукът, музиката и атмосферата в нея напомнят за един култов период от разитието на пънк рока.
Качественият материал взима превес над пълнежа... 

- - - - -
... но все пак има пълнеж, което не е окей за EP.
За момента групата далеч не прави нещо незабравимо - трябва ѝ повече хъс и енергия.  

IF YOU LIKE
The Ramones, Bad Religion, The Clash, Pennywise, Social Distortion, Green Day и др.

Автор: Meteor
[N/A]

0 Response for the "[INDEPENDENT!] Lovesick Saints - Dia De Los Muertos (EP)"