TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Powerman 5000 - Builders of the Future

Posted by Today's Metal Crew On неделя, май 25, 2014 1 коментара

Стилът: Alternative/Industrial Rock/Nu Metal
От/Год: САЩ, 2014
Лейбъл: T-Boy/Universal
Отнема: ~34(+7) минути


Тази година се навършват 20 години, откакто Powerman 5000 издадоха първия си албум. Направо се почувствах стар като се сетих, че открих тази група през 2001-ва и когато ходех по компютърни клубове (за по-младите - да, преди си нямахме компютри вкъщи и ходехме по клубове, за да играем игри на компютри с процесори на 233 MHz) си въртях неспирно тогавашния им тотален хит "Bombshell". Ех, чак ми липсва малко това време... традициите се променяха, стереотипите се рушаха, а по-старите метъли бурно се възмущаваха, че може някой да прави рок и да има вдигната нагоре бяла коса като тогавашния ТВ водещ Део (ако някой го помни).

След успеха на "Anyone For Doomsday?" издадоха още четири албума, станали популярни предимно из САЩ, като почти всеки от тези албуми роди по 1-2 хитови трака, но нищо повече. Лирическите умения на групата обаче така и не се подобриха, което си личи и в новия "Builders of the Future". Текстовете са или клиширани, или доста елементарни, но за сметка на това - запомнящи се. Това обаче слабо ме интересува, когато музиката е добра. А тя е точно такава в отварящата "Invade, Destroy, Repeat", която е и сред най-добрите в албума. Следващата "We Want It All" и сингълът "How To Be a Human" също не са лоши, но малко по малко изпускат инерцията от енергичното начало. Заглавната и силно електронизирана "Builders of the Future" пък щеше да е наистина добра, ако в нея имаше малко повече китари. В този си вид тя прилича по-скоро на ремикс на готина песен, отколкото на редовна песен от албума.

Втората половина на албума сигурно можеше да започне и по-скучно, но щеше да е трудно. "I Want To Kill You" е нещо като балада, която можеше и да се получи добре, ако не беше крайно слабия ѝ и в общи линии напълно безсмислен текст. До края на албума пък е пълно с компромисни парчета, които минават за "окей", с изключение почти неслушаемия финал "Evil World". Бонус траковете (ако имате изданието с тях) закърпват положението доста добре и ни оставят в чудене защо са бонуси, а не част от основното съдържание. И с това се изчерпва "Builders of the Future" - един нелош, но не и прекалено добър албум от една приятна група, правеща свежа и енергична музика. И това е всичко. Нито повече, нито по-малко.

+ + + + +
Приятна група, правеща свежа и енергична музика.
Тежките и по-енергични тракове от сорта на "Invade, Destroy, Repeat" бързо разкуфяват.
Добра първа половина на албума.
Винаги им се е получавала комбинацията от тежки китари и електронен звук!

- - - - -
Доста слаба и лесно забравима втора половина.
За 20 години така и не се научиха да пишат хубави текстове тия хора.

IF YOU LIKE
Static-X, Clawfinger, Dope, Mushroomhead, Blue Stahli, Spineshank и др.

Автор: Undepth
[6/10]

1 Response for the "Powerman 5000 - Builders of the Future"

  1. Unknown says:

    май само 3 песни си оставих от този албум, така че закономерно 3/10. За толкова време суша така и не сътвориха албум, който да си заслужава.