TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Pussy Riot - Won't Get Fooled Again

Posted by Today's Metal Crew On вторник, април 07, 2015 1 коментара

Стилът: Punk
От/Год: Русия, 2015
Лейбъл: Spite
Отнема: ~32 минути 


Днес трябваше да пуснем едно друго ревю за доста по-значим и интересен албум, но редакцията му бе забавена (по здравословни причини), затова на негово място влиза тази "резерва". В общи линии знаех какво ме чака в "Won't Get Fooled Again" още като му видях траклиста, а със самото ревю бях готов преди въпросният да свърши, но нарочно реших да споделя тези няколко абзаца с вас.

Pussy Riot станаха известни с това, че изпълниха "песен" в храма "Христос Спасител" в Москва, в знак на протест срещу подкрепата на православния патриарх Кирил за президентската кампания на Путин, след което няколко от момичетата бяха вкарани в затвора. Първо, не знам какво друго са очаквали от Путин, ама карай. И второ, това ли беше най-добрият начин за противопоставяне на покварената православна църква и Путин? Даже да споделяш възгледите им, е възможно да си се плеснал по челото и да си си казал "Какво правят тия бе?!". Накратко - демокрацията няма нужда от подобни "лица" и "говорители". Но както и да е, да не навлизам в политическите дебри, че ще пак ще ни обявят за "соросоиди".

"Won't Get Fooled Again" е албум, от който спокойно може да ти се доповръща. Той се състои от кавъри на популярни бунтарски пънк, рок и гръндж хитове, изпълнени с нов аранжимент и изпети с ужасяващ руски акцент. "Smells Like Teen Spirit" и "Blitzkrieg Pop" в тяхно изпълнение са едни от най-лошите неща, които някога са се случвали на ушите ми, а няколко пъти съм се защипвал сериозно с тъпа машинка за подстригване. "Eve of Destruction", "Rebel Rebel" и в общи линии всички останали песни хич не им отстъпват, като единствено "Keep on Rockin In the Free World" не е напълно съсипана, просто защото трябва да си абсолютен бездарник, за да направиш лош кавър на тази песен. Не че този е добър, но все пак.

Не знам кой е казал на тия дами, че стават за музиканти, за лица на протести и за борци за демокрация, но много сериозно ги е излъгал. Pussy Riot сериозно трябва да се замислят за друга форма на протестно изкуство, защото в музиката хич, ама хич не ги бива. Пък и "музикални" протести като техните по-скоро имат обратен ефект и носят предимно негативи на иначе справедливи каузи като феминизма и равноправието. Най-важното обаче е да погледнем отново заглавието и никога повече да не се излъжем да слушаме това.
 
+ + + + +
Ъм... май имат добри намерения...?
Инструменталът не е лош, но не съм сигурен дали си го свирят сами.
Свършва сравнително бързо.

- - - - -
Уж са протестна група, но този албум е един доста беззъб протест (срещу какво изобщо?).
Вокалите представляват непоносимо фалшиво врякане с още по-непоносим руски акцент.
Трудно е да прецакаш кавъри на такива бунтарски класики, но Pussy Riot все пак успяват.
 
IF YOU LIKE
Обидно лоши кавъри с фалшиво пеене и руски акцент.

Автор: Stahley
[1/10]

Categories: , , , , , , ,

1 Response for the "Pussy Riot - Won't Get Fooled Again"

  1. Анонимен says:

    :D.