TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Schwarzer Engel - Imperium I: Im Reich der Götter

Posted by Today's Metal Crew On събота, април 11, 2015 0 коментара

Стилът: Symphonic/Dark/Gothic Metal/NDH
От/Год: Германия, 2015
Лейбъл: Massacre Records
Отнема: ~43(+5) минути 


Предният албум на Schwarzer Engel "In Brennenden Himmeln" беше най-тежкият албум за групата досега, затова с интерес очаквах какво ни е приготвил Dave Jason в този нов и загатващ продължение проект, наречен "Imperium". Не съм запознат с концепцията за евентуалните следващи части, но след като тази е "Im Reich der Götter", предполагам, че за следващата ще трябва да се слезе до ада. И там вече музиката може и да е по-тежка, защото "Im Reich der Götter", макар да не е никак лек, разчита предимно на чисти вокали и по това по-скоро прилича на по-ранните творби на групата.

Първата песен, която чухме предварително, е и първата същинска композиция в албума - "Gott vs Satan". Тежка, напрегната, мрачна, епична и залагаща на мощни ревове в припева си, тя е е и една от най-добрите песни в "Im Reich der Götter". Следва я другият своеобразен сингъл "Herrscher der Nacht", който е все така мрачен, но далеч не толкова тежък и като цяло задава темпото за случващото се нататък из албума. Незнайно защо ми се струва и че въпросните две песни със сигурност ще се усладят на феновете на Samsas Traum, така че ако сте сред тях - не му мислете много. Следващата "Schwarzkunst" е един от личните ми фаворити в албума, тъй като много ми напомня по звучене на смазващата "Grenzenlos" от предишния албум, пък и в нея дочувам малко от любимото си индъстриъл/NDH звучене, в случая много напомнящо ми за Ostfront.

Средната част на албума обаче ми се стори не чак толкова убедително, поне след първите няколко слушания. "Ave Maria (Die Mutter Gottes)" е хубава и епична, но основният инструментал е оставен леко на заден план и така китарите и барабаните малко се губят под купищата оркестрации. "Du" е добър и все така мрачен готик трак, в който пианото играе голяма роля, а в "Riff der Toten" само припевът спасява песента от това да я прескачам всеки път - просто на песента ѝ липсва енергия. "Tiefer" звучи по подобен начин и е по-енергична, дори се дочуват и екстремни вокали, но основната част на песента звучи малко еднообразна и недоизпипана. В "Schmerz bleibt Mein" дълго се чудех дали Тил Линдеман не изпълнява припева, тъй като гласът рязко става сходен с неговия, но явно всичко идва от "ехо" ефекта и дългогодишното мозъкопромиване с Rammstein.

Финалните щрихи на албума идват първо под съпровода на орган и епични напеви "Алелуя!" в "Meine Liebe", а след това под формата на тежкия епос с изключително мелодичен припев "Im Herzen wohnt die Trauer". С това завършва регулярното издание на албума, но който е хитър, ще си намери лимитираното такова, защото в него е друг от най-добрите тракове в него - "Beuget Euch". Насечените му рифове, напрегнати оркестрации и електронни включвания определено заслужават място в албума и то не просто под формата на бонус, ама...

За пореден път Schwarzer Engel ни дават качествен, мрачен и епичен материал за слушане. В основната на всичко отново стои мултиинструменталистът и вокалист Dave Jason, който обаче този път е сътворил с една идея по-леки композиции. Слабост се усеща най-вече в средната част, където може да поговорим на тема "еднообразие", но с изключение на това, "Im Reich der Götter" не страда от кой знае какви други проблеми.
 
+ + + + +
Мрачен, епичен, надъхващ и мощно звучащ албум.
Dave Jason сякаш пее с гласовете на няколко човека.
Електрониката и оркестрациите се допълват по наистина прекрасен начин.
Това е идеалният саундтрак за темата, засягаща борбата между ангели и демони, богове и дяволи и т.н.

- - - - -
Не особено вдъхновяваща средна част на албума.
Оркестрациите и ефектите понякога прекалено заглушават останалите инструменти.
Някои доста еднообразни парчета.
 
IF YOU LIKE
Samsas Traum, Agathodaimon, EWIG, Eisenherz, E Nomine, Ostfront и др.

Автор: Testset
[7.5/10]

Categories: , , , , , , , ,

0 Response for the "Schwarzer Engel - Imperium I: Im Reich der Götter"