TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Andy Black - The Shadow Side

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, април 21, 2016 0 коментара

Стилът: Alternative/Pop Rock
От/Год: САЩ, 2016
Лейбъл: Universal/Island Records
Отнема: ~49 минути


Често имам чувството, че съм единственият фен на твърдата музика на повече от 20 години, който харесва Black Veil Brides. И макар да знам, че това е преувеличено, никой не може да оспори, че основната им фенбаза е съставена предимно от тийнейджъри и дори деца. Едната основна причина за това до голяма степен, разбира се, е музиката, а другата - вокалистът им Анди Блек. Той изглежда като идеалният тийн идол - сладникав, с модерна прическа, много татуси и хубав глас, изричащ всичко, което една тъжна тийнейджърка би искала да чуе. И ето, че пичът реши да капитализира популярността си и издава солов албум, за да събере още аудитория, която не слуша тежка музика.

Още в началото трябва да е ясно, че това не е албум на Black Veil Brides - нито по стил, нито по състав. Това е алт/поп рок албум, без тежки китари, с много лесно запяващи се мелодии и дори още по-клиширани текстове, очеизбодно насочени към непретенциозната тийн аудитория. Най-хубавото в "The Shadow Side" са безспорно добрият глас на Анди и купищата приятни мелодии, които човек би си затананикал веднага, ако чуе по радиото. Такива се откриват най-лесно в супер хитовия сингъл "We Don't Have To Dance" (който се превърна и в саундтрак към турнира "Payback" на WWE), "Drown Me Out", "Ribcage" и единствената с малко повече рок китари "Louder Than Your Love". Приятна авганрдност се усеща пък в откриващата "Homecoming King".

Отвъд изброените обаче просто няма какво да се чуе, освен ако не харесвате бавни, клиширани и музикално, и лирически песни като "Put the Gun Down", "Beautiful Pain" и "Broken Pieces", сякаш специално създадени за тийнове, които мислят за самоубийство само дотолкова, че да могат да кажат после "Тази музика ме спаси!". Така че, колкото и да е талантлив Анди, май му е крайно време да порасне. Не че "The Shadow Side" няма да е супер успешен, просто... въпрос на самоуважение е. С такава музика и такива сладникави текстове успехът сред тийнейджърите е сигурен, кинтите ще валят, а мадамите ще си показват гърдите. Ама то и при Джъстин Бийбър е така, така че добрите продажби и голямата фенбаза невинаги са безспорен знак за качество.


+ + + + +
Гласът на Анди Бирсак.
Големият брой зарибяващи мелодии.
Абсолютният хит "We Don't Have To Dance".

- - - - -
Безгранично сладникав, захаросан, карамелизиран и най-вече клиширан.
Текстовете, които ми казват да не се самоубивам, леко ме карат да искам да се самоубия.
Купища супер еднакви и еднообразни тракове.
 
IF YOU LIKE
Black Veil Brides, THe Rasmus, HIM, 30STM, Daughtry, PVRIS и др.

Автор: Testset
[4/10]

0 Response for the "Andy Black - The Shadow Side"