TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

ИНТЕРВЮ: Марк Гьорц от Caliban

Posted by Today's Metal Crew On четвъртък, април 07, 2016 0 коментара




Планираното ни интервю с CALIBAN се позабави, затова се наложи да го направим по възможно най-бързия начин с китариста и основен композитор на групата Марк Гьорц. Разбрахме се да не се отплесваме в словоизлияния и просто набързо да си кажем няколко думи за предстоящия довечера концерт на групата в "Party Center 4KM", организиран от LIVE & LOUD, благодарение на които получихме и възможността да направим това интервю. Вижте какво си казахме съвсем набързо с Марк!

TMB: Здравей, Марк! Много се радваме да видим CALIBAN отново в България! Последният път ви гледах тук на концерт с Eluveitie, Emergency Gate и Kreator. Спомняш ли си нещо от онова турне?
Марк: Здрасти! И ние много се радваме, че за пръв път ще бъдем хедлайнери в България! И да, помня онова шоу, беше страхотно и затова много се радваме, че се връщаме отново при вас, особено с новия албум!

Идвате в София днес, 8 април, по покана на LIVE & LOUD в "Party Center 4KM". Какво да очакваме довечера? Как да се подготвим най-добре?
Довечера ще свирим много от новите песни от "Gravity"! Всичко останало ще бъде спонтанно ;-)

Като се сетя за онзи концерт от 2009-а, се чудя - коя е най-готината група, с която сте били на турне или поне сте споделяли една сцена?
О, това е труден въпрос. Свирили сме с ужасно много готини банди, но мисля, че най-якото турне, на което сме били, беше това с Killswitch Engage в Япония преди много години.

Тъкмо изслушах "Gravity" за пореден път и се зачудих - как би го описал на хора, които никога не са чували Caliban и са твърде мързеливи да погледнат какво се крие зад обложката?
Хм... сложно. Ние правим смесица от много метъл стилове, с малко елементи на ню скул хардкор. Новият албум обаче в общи линии е само метъл, много мрачен и агресивен.

Точно това щях да те попитам сега - усещам доста по-мрачни "вибрации" този път. Какво направихте различно този път?
И аз не съм съвсем сигурен. Донякъде идва от доста по-суровия и "мръсен" микс, който направих за албума. И песните просто се получиха такива, не е било нарочно.

Друг въпрос, за който се сетих, докато слушам. Кое е по-трудно - правенето на песен на немски или на английски?
Бих казал, че на немски е по-трудно. Наистина обаче не знам защо.

Коя песен представя албума най-добре според теб? И коя ще изненада слушателя най-много?
Мисля, че "Paralyzed" и "Walk Alone" са най-представителни. А най-много изненадани вероятно ще има от "brOKen".

На сайта много обичаме нови албуми, затова, с изключение на "Gravity" - кой нов албум би ни препоръчал?
О, не съм сигурен - в момента разпускам с по-леки неща, защото бях заобиколен от твърде много тежка музика напоследък, хаха. Слушам новите албуми на Pvris, Dream On Dreamer, BMTH, но и по-тежки неща като Arch Enemy и Heart of a Coward.

А ако сега ти разгледаме плейъра, какво виновно удоволствие ще намерим там?
Определено Pvris, хаха!

Кажи честно - къде ти се ходи за концерт най-много?
Ами, не знам и аз. Но никога не сме били в Индия и Мексико, така че може би там.

Накъде отивате след София и какво ви чака нататък през 2016-та?
Веднага след шоуто, още на другия ден, отиваме в Гърция, за концерт в Атина. След това ни чакат редица летни фестивали и две турнета, турне в Русия и турне в Европа.

Явно ще попътувате доста. Спирам да те занимавам, само още един въпрос - къде бихме могли да открием CALIBAN в свободното им време - в ресторанта, във фитнеса, пред компютъра?
Поне мен можеш да ме откриеш пред печката, защото много обичам да готвя тайландска храна. Може би и пред телевизора, където да играя на PS4 - най-вече с приятели, разни онлайн шутъри. Точно в момента - "Tom Clancy's Rainbow Six Siege".

Окей, благодаря ти много за това интервю! Обещах да не ти губя времето, затова спирам! Остана ли нещо, което би искал да добавиш, а аз съм забравил да те попитам?
Не, просто искам пак да кажа, че с нетърпение чакаме концерта! Благодаря ти и ще се видим там!



0 Response for the "ИНТЕРВЮ: Марк Гьорц от Caliban"