TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Hämatom - Wir Sind Gott

Posted by Today's Metal Crew On петък, април 15, 2016 0 коментара

Стилът: Industrial/Deutschrock/Nu Metal/NDH
От/Год: Германия, 2016
Лейбъл: Rookies & Kings
Отнема: ~52(+15) минути


От години насам не сме пропускали да ви представяме новите албуми на Hämatom, а откакто им се изкефихме на макс на онзи знаменит концерт на Sofia Rocks през 2013-та (първи за групата в страна, където немският не е официален език), даже взехте и да ни питате за тях, брей! Затова сега ще ви споделим, че "Wir Sind Gott" е типичен албум за Hämatom, доколкото Hämatom могат да бъдат типични. Те продължават да правят своята високоенергична смесица от индъстриъл, ню метъл, дойчрок и... каквото дойде там, стига да е яко. Концепция, която безусловно подкрепям.

Отварящата "Wir sind Gott" ни напомня, че нещо много сме се взели за богове и раздаваме правосъдие, а всъщност сме просто 8 милиарда туристи на тая планета. След това ясно послание Hämatom ни напомнят и друго - че всичко, от което се нуждаем, е любов. Това се случва в разкуфяващата "All U Need Is Love", която, напук на името си, никак не звучи хипарски, а по-скоро като смесица от NDH и киберпънк. Трето важно послание чуваме в нямащата нужда от превод "Fick das System", която ясно се очертава като бъдещ концертен хит, благодарение най-вече на разпляскващия си химнподобен припев. С як риф, прав ритъм и дамски напеви, напомнящи тези от "Moskau" на Rammstein пък идва "Made in Germany" - една от най-запомнящите се песни в албума, в която Hämatom ни разказват за нещата, с които Германия е известна по света, между които, донякъде иронично (заради Moskau-ския припев), се споменават и Rammstein. Посланията не спират и в следващата "Offline", където групата подхваща любимата си тема за взиращото се в екрана поколение, а на помощ им се притичат програмируемите роботи от Compressorhead (виж ги в YouTube после, ако още не си).

С още електроника и NDH чувство идва "Tanz aus der Reihe", докато "I Have a Dream" разчита на по-мрачно звучене и започва с прословутата реч на Мартин Лутър Кинг. Следващата "Ikarus Erben" и изненадващата балада "Zu wahr um schön zu sein" свалят темпото и не блестят особено, но поне сравнително бързо дават път на скоростната и силно удряща "Mach kaputt". След още един не особено силен трак като "Hollywood brennt" идва време и за налудничаво яката "Halli Galli", която напомня за нещ осредно между песен от детски цирк и индъстриъл метъл. С типично хаматомската "Ist das Kunst" свършва и регулярната част на албума, а ако имате лимитираното издание, получавате три бонус трака - скоростната "Höllenritt", учудващо защо ненамерилата място в основното издание "XXL" (подиграваща и добре замислената, но някак незавършена "BIg Brother".

Не бих казал, че "Wir sind Gott' е по-добър от "Keinzeitmensch", но Hämatom продължават да правят своята музика и да се открояват достатъчно силно, за да са интересни всеки път. Веднъж запознати с това звучене, трудно можете да го сбъркате, дори когато всяка песен носи различно звучене и настроение. Затова сравнения със старите албуми са ненужни - просто слушайте новия и го харесайте (или не) такъв, какъвто е.


+ + + + +
Различни като стил и настроение композиции, обединени от уникалното собствено звучене на групата.
Много енергична и често експлозивна смес от метъл, електроника, рок и запомнящи се припеви.
Почти всяка песен носи със себе си директно послание - без псевдомъдрости и претенциозност.

- - - - -
Няколко пълнежни трака във втората половина на албума.
Чудно защо "XXL" е оставена като бонус, след като е доста по-добра от гореспоменатите пълнежи.
 
IF YOU LIKE
Sub Dub Micromachine, Frei.Wild, Betontod, Die Toten Hosen, Rammstein и др.

Автор: Testset
[7.5/10]

0 Response for the "Hämatom - Wir Sind Gott"