TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Joe Satriani - What Happens Next

Posted by Today's Metal Crew On събота, януари 27, 2018 0 коментара

Стилът: Instrumental Rock
От/Год: САЩ, 2018
Лейбъл: Sony Music
Отнема: ~50 минути

Всички се питахме "Какво следва?" след последния албум на Джо Сатриани. "Shockwave Supernova" беше едночасова експлозия и ние като фенове нямаше как да очакваме нещо по-малко за в бъдеще. Това, което последва в самото начало на тази година, е нов, жив и изпълнен с разнообразие албум, който взима точно колкото трябва от досега излезлите творби на легендата и добавя няколко добре отмерени щипки новости. На барабаните имаме огромното удоволствие да слушаме Чад Смит (Red Hot Chili Pepper), a басът е в изключително вещите ръце на Глен Хюз (Deep Purple), подсказвайки ни, че нищо не е спестено откъм качество.

Ако пък сега ви се стори, че описвам този албум като готварска рецепта, то е защото това чувствам, докато слушам "What Happens Next". И повярвайте ми, накрая ухае изключително добре. Пък и музиката и готварството имат доста сходни черти. Така например, и в двете е необходимо да се вложи правилната Енергия ("Energy"). Това е и името на първото парче - бързо, завладяващо, абсолютно класическо и въвеждащо слушателя в света на Сатриани. Успокояваме темпото и започваме работа плавно и методично с "Catbot", което е и любимото ми парче от целия албум. "Thunder High on the Mountain" пък с класическото си звучене, ритъм и усещане, ме върна към 2015-а, когато имах огромното удоволствие да присъствам на концерта на Сатриани. Продължаваме с "Cherry Blossoms" и чувството и ритъма на всичко се сменя драстично.

Тук искам да отбележа и единствения ми проблем с този албум, а именно тази постоянна и прекалено драстична смяна на настроението с всяка песен. Разбира се, вярно е че се очаква да е различно и да не скучаем с едно и също в продължение на час, но понякога тези промени са прекалено драстични и това започва да човърка в цялостното усещане. Може би е само при мен, знам ли? Следват няколко страхотни поддържащи парчета, сред които изпъква "Looper" и стигаме до заглавното "What Happens Next", където казвам едно голямо УАУ! То, както и следващото "Super Funky Badass" докарват уникалния аромат на това музикално ястие и пренасят слушателя на много далечни и непонятни за неслушащите такава музика, места. Албумът завършва подобаващо с "Forever and Ever", което ме кара да си мисля че и това е един от най-важните отговори, които искахме да чуем в този албум.

"What Happens Next" определено е една много вкусна музикална гозба за феновете, но дори още повече за нас, китаристите, които гледаме ръцете си и се чудим кога ли ще можем да "готвим така". Сатриани поддържа летвата си все така високо и не показва никакви намерения да я сваля.


+ + + + +
Завладяващ инструментален албум, показващ отново гения и таланта на Сатриани.
Разнообразни парчета, слушащи се лесно.
Добър баланс между ново и старо.


- - - - -
Прекалено рязка промяна на настроенията, дължаща се на подредбата на песните.

IF YOU LIKE
Steve Vai, Michael Angelo Batio, Yngwie Malmsteen, John Petrucci и др.

Автор: Helzo
[N/A]
 


0 Response for the "Joe Satriani - What Happens Next"