TODAY'S METAL

Ревюта от и за съвременния метъл фен

  • About TMB

    BGR: Today's Metal е сайт за метъл ревюта с идеална цел, създаден през 2011-а година, за да популяризира модерната метъл сцена. Нашата цел - бързо и лесно да разберете става ли нещо ново за слушане или не!

    ENG: Today's Metal is a non-profit webzine for metal reviews, established in 2011 with the purpose of promoting the modern metal scene. Our goal - to quickly let you know if a new metal album is worth your time!

    [FACEBOOK]        [INSTAGRAM]        [YOUTUBE]        [TWITTER]        [E-MAIL]

Lordi - Sexorcism

Posted by Today's Metal Crew On вторник, май 15, 2018 0 коментара

ЖАНР: Heavy Metal/Horror Rock
ОТ/Д: Финландия | 25.05.2018
ЛЕЙБЪЛ: AFM
ОТНЕМА: ~63 минути

Lordi най-сетне прекалиха с каламбурите. Майко мила, така не ми беше байгънясвало от каламбури досега, честно. Почва се с името на албума и се продължава в кажи-речи всяка песен, повече от час, братче. И щях да им го простя, ако поне албумът беше много як, пък той... е на нивото на не толкова силната първа половина от предишния, с няколко ударни включвания тук-там.

Отварящият трак "Sexorcism" хем е очаквано тъп, хем неочаквано много тъп и с поредица от досадни каламбури ни описва процеса по сексорсизъм с нечия щерка, как се пъхат пръсти в нея, как тя свършва и други недоклатени глупости от тоя сорт, на които може би само някой шестокласник би се засмял шумно. Музиката почти се губи зад тъпия текст, но и без това не се изпуска много и без нея. След това слабо 7-минутно начало идва странната, та чак неловко забавна "Your Tongue's Got the Cat", която ни кара да се чудим кой му е изял котката на тоя пич. Самото парче е много Accept-ско, да не кажа U.D.O.-вско и това е много добре. Най-силната песен в албума обаче идва веднага след нея и се казва "Romeo Ate Juliet" - тежък насечен риф, електроника (?!) и зарибяващ припев, почти като "от едно време" правят парчето по-различно от всички останали в "Sexorcism", а това в случая е сериозен комплимент.

"Naked In My Cellar" е адски кринджи песен, която започва с детски плач, заради който от песента полъхва на педофилия, макар че надали Lordi са имали нещо такова предвид. Самото парче не е лошо откъм музика, но трудно минава отвъд графата "средняшко". "The Beast Is Yet To Cum" чупи тъпомера за ужасно заглавие, а Mr. Lordi прави най-лошата си имитация на Удо в куплетите. Припевът е приемлив, но парчето е толкова разхвърляно, че отделните елементи в него просто не си пасват. Малоумните каламбури продължават с дарената с хубав припев "Polterchrist" и започващата като песен на Sabaton и удряща с учудващо готин 80-арски припев "Slashion Model Girls" (може би най-безсилният каламбур в албума).

Lordi показват, че ако не друго, то поне могат да пишат запомнящи се припеви, но само на тези мускули се издържа трудно, когато всички други части на композициите им са посредствени. Така дори силните припеви на "Rimskin Assassin", "Hot & Satanned" и "Sodomesticated Animal" не спасяват положението. В края на албума единствено "Hell Has Room" дава малко по-различно чувство с повече тежки китари и агресивни рифове, но закриващата "Haunting Season" разочарова силно, защото след 30-секундното ѝ интро влиза супер як риф, който обаче се размива за отрицателно време, за да прелее в нямащ нищо общо, мега скучен хард рок риф, сякаш взет от royalty free банка с рок парчета. Чак в този (пореден готин) припев пък Lordi се сещат, че могат да се възползват от услугите на добри беквокали, но... вече е малко късно.

Групата е поизгубила нюха си да прави хитове като "Blood Red Sandman", "Would You Love a Monsterman" и дори по-актуалния "The Riff". На места се среща доста очевидно безсилие и припряност, сякаш е имало куп готови припеви и пичовете (и мадамата) не са имали идея с какво да ги "облекат", а времето ги е притискало. И макар да е ясно, че това са лоши чудовища и не се слушат по сладкарниците, обикновено чудовища като тях плашат децата и бабите, а тези държат голи момичета в мазетата си и блудстват с тях, докато са обладани от духове. Просто, ъм... не е окей това, пичове. Пък и не сте горграйнд банда, за да си го позволите.

 
+ + + + +
Куп много яки припеви ("Haunting Season", "Polterchrist", "Slashion Model Girls" и прочие).
Тежките китари им отиват много там, където ги има ("Romeo Ate Juliet", Hell Has Room").
Повече от час материал, даващ повече избор на парчета, от които да си харесаш нещо.

- - - - -
Байгънясва от каламбури, братче...
Текстовете са чисто и просто проява на лош вкус.
Слаби до средняшки куплети и доста разхвърляни композиции като цяло.
Чудовищата са позабравили за клавишните и беквокалите.
Продължава да липсва истинското хитово звучене от едно време.

IF YOU LIKE
Accept, GWAR, King Diamond, Dream Evil, Bloodbound, Edguy, U.D.O. и др.

Автор: Undepth
[5.5/10]
 


Categories: , , , , , , , , , , ,

0 Response for the "Lordi - Sexorcism"